Barnvagn

Har nämt tidigare att vi funderat på att beställa en Tako Laret barnvagn. Men vi har även haft ögonen på Brio Sing. Bara att dem nya modellerna inte haft någon färg som fallit oss i smaken. I lördags hade jag av en slump turen att se en annons, där en tjej sålde en choklad brund Brio Sing. Både sitt- och liggdel med regn & myggnät. för endast 1000kr. Skickade & frågade om den var kvar, fick svaret att en annan skulle komma & hämta den. Fast någon timme senare fick jag svaret att hon aldrig kom, så att vi fick köpa den om vi ville. Kan säga att jag blev glad, en jättetrevlig och ärlig tjej som sålde den. 
 
Förvånad över skicket, ser inte ens använd ut. Sittdelen är inte använd alls & liggdelen är bara använd någon månad. Så varken solblekt eller fläckar. Dessutom hade hon sänkt priset utan att jag visste det. Så det slutade med att vi betalade 700kr som min mamma var snäll att betala så länge, för en komplett vagn, istället för att lägga 5000kr på en ny. Kan verkligen kalla detta för fynd. Även fästmannen är nöjd här hemma, för både med vagn & pris. Så nu kan man köpa en lite finare skötväska & dylikt, utan att känna att man kastat ut massa pengar :) 
 
Bilder på helgens fynd ↓ Äntligen är barnvagnen inhandlad :-)
 
 
 
 
 

Tittut

Idag går vi in i vecka 23. Äntligen börjar magen titta ut lite grann. Börjar känna mig lite mer gravid nu, när magen syns lite mer. Är 125 dagar kvar tills han ska titta ut. Så tiden rullar på. Om en vecka är det dags för extra kontroll på special mödravården. Blir ultraljud för att kolla hjärta, tillväxt & livmodertappen. Så får hoppas allt ser bra ut då. <3 
 
Lilla magen. 
 




Öppna förskolan

Nu har vi precis kommit hem från öppna förskolan. Lite blöta & kalla så blir mys under filten med film nu. Innan det är dags för lite lunch. Dominic gillar verkligen att vara på öppna förskolan. Träffa andra barn & finns så mycket att leka med. Även sångstunden är poppis. Mini i magen gillar öppna förskolan också tror jag. För han sparkar hela tiden dem dagarna vi är där;) 
 
Idag spikade Dominic olika figurer. Jätteduktig var han. 
 
 
 


 

Hjärtebarn

I lördags blev det en väldigt lugn förmiddag, Vilket var behövligt. På eftermiddag åkte jag med mamma, Sandra & minsta lilla syster till Hörby badet. Eftersom min minsta lillasyster föddes med 4 hjärtfel så är hon med i hjärtebarns förbundet. Dem har ibland lite evenemang, & i lördags hade dem hyrt Hörby badet & bjöd på god buffé.
Var mysigt & Cornelia plaskade runt som en fisk :) 

Kom hem vid 9 på kvällen, så blev mys med F & lite godis. vi båda låg trötta på soffan, resten av kvällen kan jag säga. 









Måndag

God morgon läsare.
Här hemma är det helt tyst, Dominic sover forfarande & kl är ändå 08:15. Ska låta han få sova en liten stund till innan jag väcker honom. Han kan behöva sova lite, men känns ovanligt att han fortfarande sover när jag är uppe.
Ska strax göra iordning lite frukost här hemma, innan det dags att gå till öppna förskolan en sväng. 
 
Blev inte så mycket uppdatering under helgen, så tänkte samanfatta den lite när vi kommer hem från öppna förskolan vid 12. :) Nu får jag försöka vakna till & få i mig lite frukost innan det blir full rulle här hemma.
 
 
 
 
 
 

Fredag

Njuter av lite egentid, en skål med naturgodis & en väldigt aktiv bebis idag. Dominic är hos sin pappa denna helgen, känns redan tomt här hemma utan barn. Som tur är får jag hem min busungen på söndag kväll igen. Påtal om busunge, så vaknade dominic kl 6 idag. Han frågade till & med om han hade tagit sovmorgon för han var så pigg. Försökte intala han att det var natt, men gick inte utan att han skulle upp & ha frukost ;) Blir inget nytt med tidiga morgnar sen när bebisen kommer alla fall. 
 
Nu ska jag forsätta njuta av en sparkande bebis & vila lite, innan F kommer hem om någon timme, då blir det lite mys middag & kvalitets tid. Blir en lugn helg med endast lite planer. bland annat ska jag iväg med mamma & min minsta lillasyster, till hörby badet i morgon kväll. Det är hjärtebarnsförbundet som annordnar en aktivitet med bad & buffe. Blir även tvättning & provköra en barnvagn i helgen. när man tror man bestämt sig, så börjar man fundera på en annan;)
 
 
 
 
 

Torsdag

Idag tyckte Dominic det var slut med sovmorgon. Han vaknade halv sju idag istället, Men bara att gå upp & göra frukost. Blev lite längre morgon mys alla fall. :) 
Efter morgon myset & dagis lämnningen kl 9, Gick jag hem till min syster. Hon ville ha sällskap in till ystad, när hon skulle kolla på en höst jacka. Varför hittar man alltid massa saker när man inte ska handla? Blev ingen shopping för min del men min syster dotter var glad för hon fick både skor & prinsses vantar av sin mamma ;) 
 
 
Nu har jag fått Hjälp av Dominic att baka äpplemuffins. Så nu väntar vi bara på min syster & hennes barn som kommer strax. Gissar att muffins antalet minskar nu ;)
 
 
 

25 September

Dagen började med en glad Dominic. Märks att det är höst då de är mörkare längre, för Dominic både sover längre & somnar lättare på kvällen. Skönt när han sover till halv 8-8, istället för halv 7. 
Efter frukosten idag, Blev det dagis för Dominic. Dem var ute i skogen idag & fortsatte med kojan dem håller på att bygga. Själv så gick jag en sväng & hälsade på unga föräldrar. Gick där när dominic var bebis. 
Unga föräldrar är ett ställe där man kan träffa andra unga föräldrar. umgås, byta erfarenheter & liknande. 
Nästan som en föräldrar grupp fast med unga föräldrar istället. Tycker det borde finnas i alla kommuner. 
 

Nu har vi precis kommit in från affären, handlade till dagens middag. Pastasallad står det på menyn. Så nu innan det är dags att börja med middagen äter vi lite mellanmål, Dagens mellanmål består av Frukt & risifrutti. 
Tänkte ta det lugnt nu resten av eftermiddagen, har fått spänings huvudvärk. Så hoppas de släpper nu med lite frukt & vatten. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Little belly

Inne i vecka 22 nu. Nyfikenheten växer,& längtan blir större för varje dag som går. 
Nu börjar man märka vad vår mini gillar & inte gillar i magen. Han avskyr tex varje gång någon bankar med hammare eller borrar. Då sparkar han riktigt hårt med en gång & blir irriterad. 
Är riktigt mysigt nu när man kan känna sparkarna mer & han börjar få sina egna rutiner i magen. Favorit sidan är höger sida, både att sparka & ligga på. 
Njuter av varje stund som han sparkar. 
Ska försöka njuta av varje dag & vecka av denna graviditeten. Underbart att få vänta ännu ett litet mirakel, till den här familjen. Alla våra barn ger oss lycka.

Magen har börjat synas lite över naveln nu<3 
Dagens bild.




Måndag

Denna måndagen började lugnt men övergick snabbt till lite stress. Dominic & jag åt frukost i lugn & ro. Gjorde oss i ordning. Sen när vi precis skulle ta på oss ytterkläderna & gå till öppna förskolan. Så kom vaktmästaren i en hast. Meningen var att dem ska byta stamrör som är gamla inne i väggen,i vår lägenhet. & skulle få en dags förvarning så man han plocka undan.  Istället blev de akut för rann vatten i väggen mellan våran & lägenheten under. Så var bara att plocka undan allt snabbt innan vi kunde gå iväg. 

Var ganska skönt att vi kunde vara på öppna förskolan när dem började där hemma. Sen när vi kom hem vid 12 höll dem fortfarande på. Dem blev äntligen klara 17:10 då fick vi vatten igen. 
Dominic var jätte duktigt fast vi bara kunde vara i vardags rummet hela dagen & kolla tv medan dem höll på. 


Blev att gå till kiosken & äta korv med bröd till lunch när vi ej hade kök & vatten. Dominic var väldigt nöjd :) 




Beslutångest

Sitter & har lite besutångest vilken färg på vagnen vi ska ha. Den ska beställas nästa månad, eftersom de är ca 9 veckors leverans tid. F gör det inte lätter heller, då han också ha beslutångest över vilken färg vi ska välja. 
Båda är så fina. Varit & provkört & måste säga att jag älskar den vagnen. 
 
Chassi
Liggdel
Sittdel
Skötväska
Regnskydd
Fri hemleverans
Förlossningsgaranti
1-2års garanti
För endast 4950kr
 
 
 
 

Söndag

Sitter i soffan & myser efter en tur med mamma & äldsta systern, vi var iväg på barnloppis i genrap tillsammans. Fyndade lite bebiskläder & även en babywatch för 50kr som kostar 900kr ny. både söt stjärn nattlampa i & 5 vaggvisor som den spelar. Fynd är att älska :* Just nu är F i väg med Dominic & hämtar lite verktyg, dem ska börja bygga våra sängbord idag. Sen är Fs dotter i väg & blir bortskämd med shopping. Så min plan är att ta det lugnt medan alla är upptagna, är riktigt trött idag. Passar på att Inviga mina nya kaffekopp medan jag bloggar, unna mig den igår ikea 15kr när vi var på ikea & köpte födelsedags present. koppen var det enda som följde med hem till oss. Men såg mycket jag gärna velat ha. som man alltid gör när man inte ska handla något. 
 
 

Fredag

Barnen är nu nattade, var full rulle här precis innan dem gick till sängs. Härligt att se att dem kan ha så kul.
idag lyxade vi även till det med efterätt. Banan i ugnen med chokladsås & marsmallows. Blev riktigt gott & omtyckt av alla här hemma. Rekomenderas att testa. 
Vanliga fall kör vi endast gott gott på lördagar men ibland får man lyxa till vardagen lite. 

Nu blir det myspys med fästmanen. Om han kan slita sig från sin nya jobbtelefon vill säga. pojkar & deras nya teknik. ;)
 

 
 
 
 

20 September

Idag har jag & Dominic varit på öppna förskolan en sväng, med mamma & Cornelia. 
Dominic fick vara där en kort sväng själv med mamma, medan jag & F åkte iväg snabbt till barnmorskan. 
Var en vanlig kontroll med vikt, blodprov  & lyssna på hjärtljuden. Vår lille buse tycker inte alls om när man lyssnar på hjärtljuden. Utan han börjar sparka med en gång riktigt hårt när dem börjar lyssna. Men så mysigt att höra dem små slagen. 
Kom tillbaka lagom till öppna förskolan när dem skulle fika. Sen blev det lite lek till innan det var dags att gå hem. Följde med mamma hem en sväng, Dominic satt & övade på att skriva sitt namn, super duktig har han blivit. 
 
Dagens tråkigaste är att vi inte har vatten i lägenheten idag upptäckte jag. ringde vaktmästaren innan & han viste inte när det kom tillbaka idag. Dessutom sa han att dem kanske får komma upp i vår lägenhet och borra i vårat kök idag. Är tydligen en vatten läcka någonstans. Just nu är dem i lägenheten under. Kan hoppas dem slipper komma upp hit, men verkade som chansen var stor att dem fick borra här med. 
Så middagen idag är lite oviss, om vi kan laga mat eller om vi får köpa hämtmat. Barnen blir säkert glada för hämtmat. Hade velat bli av med disken men de får snällt vänta, även kaffe suget får vänta. 
 
 

Sparkar

Igår när vi skulle lägga oss, var det en liten mini i magen som blev jätte pigg. Han sparkade jätte hårt så magen hoppade till några gånger. F hade turen att faktiskt få känna sparkarna, utanpå magen för första gången. Det leendet han fick på läpparna sa mer än tusen ord. Obeskrivligt, jag fick sån lycka i kroppen när jag såg det. 
 
 
 

 

Home made

Man vet att man börjar bli frisk, när man börjar känna gravid illamåendet igen ;) Riktigt skönt att det går åt bättrigs vägen. Hade Energi över igår att faktiskt städa igenom alla rummen. Började med att jag störde mig på att köket blivit rörigt, nu när jag varit sjuk. Dem andra rummen gjorde jag i rena farten. :*
 
Eftersom vi börjar bli friska här hemma, så fick Dominic gå till dagis idag, han har bara hostan kvar men den kan hänga kvar ett tag. Han var alla fall glad att få gå dit, Dem skulle ha utedag & bygga koja i skogen :) 
Så när Dominic var lämnade, fick jag ett ryck att baka kanelbullar. Tror det beror på det härliga höstvädret. 
Har nog glada barn & man sen när dem kommer hem. Mina små kakmonster. Jag är dock inte bättre själv. 
 
Frågan är vad man ska göra av återstånde 1 1/2 timme innan det är dags att hämta hem Dominic. 
Ska Fuska & njuta av en kanelbulle i lugn & ro medan jag funderar ut det. ;)
 
Yumi ↓
 
 
 
 
 
 
 

Mys

Dominic myser med bebismagen
- Mamma tror du bebisen kramas tillbaka? 
 
 
 
 
 

18 September

Blir ni förvånade om jag säger att jag fortfarande inte har någon röst? skulle inte tro de nej, men så är det.
F sitter alla fall just nu i lång kö till vårdcentralen, så jag kan få en tid & se vad det kan vara. Kan ju inte direkt gå så här hur länge som helst.
På dagens schema står de förhoppningsvis läkar besök, sen massor med mys hemma med Dominic. 
film i massor till regnet & åskan utomhus. 
 
Igår blev det ingen bloggning. F kom hem igår så all tid gick till honom så klart♥. 
Blev film mys igår kväll, med te & jätte god choklad F hade med sig hem. Yumi. 
 
 
 

Kvällsmys

Nu sover Dominic gott. Han har mått lite bättre nu sista delen av dagen, vilket är väldigt skönt. Jag tappade rösten helt idag kan knappt viska. vilket gör att det är ganska svårt att kommunicera med en 5 åring. speciellt när han blir smått uttråkad på sin mamma som inte orkar göra något. & man inte ens kan svara honom - som tur är gillar han "teckenspråk" så vi har klarat dagen helt okej endå. 
Medan han sover nu, passar jag på att njuta av en stillsam stund & dricker min 5:e kopp te för dagen. Ska vara uppe en liten stund till bara, sen säger jag god natt för mig med. Helt slut i kroppen, hoppas på lite mer sömn i natt.
Ska bli skönt att få hem fästmannen i morgon, så man får lite hjälp. Han är ledig resten av dagen när han kommer hem från spanien. Blir att passa på att mysa extra med F då. Gissar att det är en viss Dominic, som kommer vilja busa massor med F när han kommer hem också.



Kvällsmys med te & bloggning↓



Mini

Vår fina Mini. ultraljudsbild från förra gången vecka 19, 3D bild. 

Måndag

Ny vecka,
Denna veckan startar Dominic & jag med att inte kunna prata, ingen av oss har någon röst, & försöker vi prata så känns de som tagtråd i halsen. Därför är det mys på hög nivå här hemma. Te & glass står på menyn i dag. Just nu sitter dominic ner myst under täcket  & spelar lite på ipaden. 
 
Vecka inleds inte bara av att inte kunna prata, utan i dag går vi in i graviditets vecka 21. Endast 139 dagar kvar till beräknat datum. Tiden går snabbt men ändå inte. Måste säga att det är ganska mysigt att vara gravid under hösten. Mini har dessutom börjat sparka mer & mer Även längre upp i magen, innan var det bara längst ner man kunde känna honom. Fast fortfarande är hans favorit ställe att sparka på höger nederdel av magen. 
På fredag är det dags att gå till barnmorskan igen på kontroll. Längtar efter att få höra hjärtljuden igen på fredag. 
Tänkte ta en ny magbild sen när jag mår lite bättre. Man kan se en liten liten kula bara. Undra hur han får plats?
 
 
Vecka 21
Nu kan fostret röra alla sina leder. Det får också mer hår på huvudet. Du känner antagligen sparkar på olika ställen i magen därför att den lille/lilla har gott om plats och kan dansa fritt i fosterhålan. Visst är det fint att känna ett litet liv som rör sig inne i dig?

Har du barn tidigare? Låt äldre syskon få god tid att förbereda sig på lillebrors eller lillasysters ankomst. Informationen som du ger till barnet måste självklart anpassas till barnets ålder och utveckling. Det är säkert svårare att förklara för en 1-åring att det är en bebis i mammas mage än för en 6-åring. 

Fostrets längd: 26 cm. Hel längd, hjässa till fot.

Fostrets vikt: 425 g

 

Söt till spjälsängen↓

 

 

 

 


Då var vi två

Nu har jag precis fått min stora prins till att somna. Den stackaren var lika hes som jag när han kom hem. 
dessutom med hemsk hosta & halsont. Blev att vi bäddade ner oss i vår sängen & kollade barn fim,drack te & myste tillsammans. Vi gick även en snabb runda upp till affären, så han kunde få lite halstabletter. Hoppas han mår bättre i morgon. Min syster kom förbi tidigare med alvedon till mig. tycker att den där febern kan släppa nu. Så jag kan lägga all energi på Dominic i morgon. 
 
Var mysigt att ha film & te mys med min stora prins, även om vi hostade i kapp ;)
 
 
 
 
 

Så söta

Älskar dessa tofflorna. 
& en napp för en riktigt liten prins
 
 

15 September

God morgon. Riktigt höstväder idag, regnet slår mot sovrums fönstret. Medan jag försöker få i mig lite frukost. sovit jätte dåligt i natt vaknat 1-2 ggr per timme. Så huvudet känns som en bomb. Men mår man som sämst, kan det väl bara bli bättre eller hur?
Sängen blir min bästavän idag också. Får hoppas de blir lite bättre till eftermiddagen. Så jag kan vara med och fira min mamma idag, som fyller år i morgon ♥.
Någon som är glad idag är mini i magen. Han sparkar för fullt, & gjort hela morgonen. Mysigt. 
Vid ca 18 idag får jag hem min stora prins, Då blir det massor av kvälls mys. Dem skulle fira Dominics födelsedag idag med släkt. Så har nog en pojke som kommer prata i ett sen om vad han fått. :)
 
 
 
 
 
 

kväll

Tänkte skriva ett litet kvälls inlägg. Inte för jag gjort så mycket idag. Har faktiskt bara legat i sängen sen jag vaknade. Gått upp bara precis när jag behövt göra te eller något att äta. 
blivit massor av film tittande så tiden har gått hyffsat snabbt endå. Skickat lite med F från spaninen. 
Helt sjukt hur man kan sakna någon så mycket, efter bara någon dag. Men längtar verkligen tills han kommer hem igen. Ofta brukar man tycka att det kan vara skönt med lite egen tid från varandra. Men inte alls kännt så.
Utan tycker jag får nog av den ensam tiden, under dagarna när han jobbar & jag är hemma. 
Man märker verkligen hur mycket man älskar någon, när man känner saknad. Gäller desamma med ens barn. ♥
 
Nog om ensamhet & att vara sjuk, börjar låta helt deprimerande. Till något lite roligare, tittat på lite saker till mini.
Hittade dessa sakerna som jag gillar. ↓Längtar mest till att vi ska beställa hem vagnen. Då känner man att det verkligen börjar närma sig. Sen är det inte långt kvar till jul & då brukar tiden bara flyga iväg. Man märker att det snart är jul, när coop börjat spela förhands julmusik direkt när man kommer in. Så tror den här sista halva kommer gå snabbt. Kan hoppas det alla fall, Dominic tjatar redan om & frågar när det är februari ;)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lördag

Usch, trodde sömn & vila skulle göra förkyldningen bättre igår.  Men istället är jag sämre idag.
Blir sängläge hela dagen, orkar inte ens gå ur sängen. Hur fördriver man tiden när man är själv & sjuk? skulle behöva lite tips för känns som tiden går så sakta just nu.
Glad att dominic inte är hemma, så han slipper ha en tråkig mamma som inte orkar göra något. Saknar min busunge endå ♥. 
 
Däremot nu när jag ändå inte har så mycket annat att göra. Har jag gott om tid att kolla på massa bebis inspiration alla fall. :* Så bli inte förvånade om de kommer upp lite inlägg om det sen. Inte långt kvar innan allt ska vara klart till ankomsten. ♥
 
Tänkte njuta av en varma koppens soppa nu, så man får i sig något i magen. Perfekt i höstvädret också.
 
 
 

Snabbt,Enkelt & Lätt

När man är ensam, sjuk & inte orkar stå vid spisen mer än 5 minuter. Är det perfekt med ravioli, Snabbt, enkelt & gott. Nu när jag ätit, tänkte jag bädda ner mig under täcket med en varm kopp te framför en film. Får försöka bli frisk tills i morgon, så jag & Linda kan ha våran tjej/filmkväll. Vore synd om det inte blir av, när vi planerat den så länge.
 
 
Hoppas ni får en mysig fredag kväll. :)
 
 
 
 
 
 
 

Ensam hemma

Har varit en dag med fullrulle. börjde med att vi gick till öppna förskolan med mamma & cornelia. blev massa bus & fika paus. Dominic tyckte det var super kul. Så funderar på att gå dit på måndag igen. 
följde med mamma hem en stund efter. blev lunch & mer lek för barnen. Själv börjar förkyldningen ge sig på mer, så är jätte trött! Blev bara en snabb vända hem sen, innan Dominics pappa kom & hämtade honom. 
 
 
Nu sitter jag hemma själv lite smått uttråkad faktiskt, alldeles för tyst här hemma. 
Men lite sysselsättning har jag. för hämtade precis ut min födelsedagspresent som kom idag.
Happy Happy! otroligt fint skick för att vara begagnad & 3 år gammal. Dessutom för de priset han fick den för. kunde man tro att den skulle komma sönder slagen ;)
sitter & leker med den liten nu, försöker lära mig hur den funkar. Faktiskt väldigt enkel att använda. 
Så detta blir första blogg inlägget från denna Macbooken, & fler kommer det bli. 
 
 
Verkligen bortskämd av min fästman ♥. Det sista jag kunde gissa på att jag skulle få.
Trodde han skämtade först när han berättade det.
Har sagt att han ej får köpa någon julklapp till mig nu. Om ens födelsedagspresent nästa år ;)
 
 
Happy Girl!
 
 
 
 
 
 

Fredag

Natten känns som den var lång, först ingen F att somna bredvid. Sen har jag lyckats dra på mig en förkylning så den hjälpte inte till att somna. Men en mysig Dominic kom in & la sig vi 5 hos mig. 

Nu har vi stigit upp. Frukosten är färdig äten & kläderna på. väntar på att vi strax ska möta upp min mamma & minsta lillasyster. Vi ska gå en sväng till öppna förskolan. Dominic står här & hoppar, & frågar "när ska vi gå" när ska vi gå" 

Dominic åker till sin pappa & R  i eftermiddag. så då blir de tomt här hemma. Blir lite egen tid, måla naglarna kanske & bara vila bort förkylningen. 


Bild på igår när Dominic myser med min minsta lillasyster C :) 




Torsdag

God morgon, Dominic tog sov morgon till halv 8 idag. Var skönt då, jag låg vaken vid 4-5 för en liten pigg mini låg & sparkade. 
Nu är det frukost, innan det är dags att lämna Dominic på dagis sista dagen denna vecka. medan han är där ska jag följa med min syster till entré. Hon ska ha lite kläder åt sina barn. Så följer bara med som sällskap. Så jag slipper sitta ensam i soffan hemma. 
Tänkte passa på att kolla in glasögon till Dominic när vi ändå är där. 
Ganska svårt att hitta till honom. Men ska se om vi hittar ett par som vi kan köpa nu i slutet av månaden. Så min prins kan se ordentligt. Riktigt dyrt till barn. Men billigare till vuxna förstår inte riktigt det borde vara tvärtom.  

Senare idag blir det att krama & pussa massor på F. Han åker nämligen till Spanien idag på konferens i en vecka. Kommer vara så tomt här hemma, Dominic är hos sin pappa dessutom under helgen. Tur L kommer på lördag & gör mig sällskap film kväll står på schemat då.  

Ne nu är det dags att göra sig i ordning innan vi ska gå. 


Happy girl

Åh som rubriken lyder så är jag en "Happy girl" just nu! 
Fick veta vad min födelsedagspresent från F är. (skulle egentligen vara en photo kurs men blev inget av då dem som hade de inte kunde höra av sig eller skicka något) 
Så istället sa F idag att han hade beställt en fin begagnad med 1 års garanti, Macbook Pro 13 laptop white.
Förstår ni min glädje? :) 
& att den är begagnad gör inte mig något. Måste inte vara nytt för att vara fint. Dessutom perfekt sen när jag ska plugga. 

Troligen kommer den i slutet av denna veckan, eller början av nästa. Då kommer de komma upp fina bilder på bloggen igen :) känner mig som ett barn på julafton :* 






Studier

Phu så trött man är, blev inte mycket sömn. Åskande som bara den igår kväll/natt. Kunde inte somna från de hade slutat. Hatar åska. 
Förstår inte att både F & Dominic kunde sova under tiden. Var inga dåliga knallar. 

Lugn dag på schemat, som vanligt eftersom jag bara får ta det lugnt. 
Ska hämta Dominic kl 14 på dagis. Tills dess kollar jag lite på utbildningar. Ska boka tid till studievägledning på Lunds universitet. 
Vill börja plugga på hel tid våren 2015. Så kan vara bra att höra vilken ämnen som fattas, så man hinner läsa till dem innan dess. 
Målet är barnmorska, så måste först läsa sjuksköterska programmet, sen jobba ett år innan jag får söka till barnmorskeprogrammet. Så ca 5 år tar de innan jag är helt färdig utbildad. Låter som väldigt lång Tid, men tyvärr så är alla heltäckande utbildningar lika långa. 
Plugga med barn är inga problem alla fall. Klarade gymnasiet med bra betyg när jag hade Dominic. Även om de är skillnad på utbildning & utbildning. Så är inställningen det viktigaste :) 
Skönaste är att man slipper ta CSN lån. Utan vi klarar oss en då. Vilket är skönt att veta. Tycker annars CSN lån är det bästa av alla lån eftersom de är en yrkes investering. Men har man chans att slippa är det stort plus. 

Nu blir det att göra mig en kopp te. Har halsbränna delux, & haft sen igår kväll. Får lista ut något som lindrar den. 
Ska klura ut vad vi ska ha till lunch & middag i dag också. 
Några tips? 

Så sugen på förra årets höst latte, från Starbucks.
Apple crumble latte. Yumi! 






Inspiration

Inspiration till Dominics höst garderob. 




Love

Idag har jag & F månads dag. Helt underbart att få leva varje dag med min kärlek. Kunde inte varit lyckligare. Min dröm prins, mannen jag ska gifta mig med & skapa en framtid tillsammans med.

Kärlek som den verkligen borde vara, är den jag har med F. <3





God morgon

Dominic lämnad en stund på dagis nu. Länge sen han var där, så han såg fram emot att leka med kompisarna. 
Hämtar han igen kl 14. Är vädret fortfarande fint går vi nog till en lekplats :) 
Tänkte ta det lugnt en stund tills dess.  Känner att en förkylning är på väg, vilket jag gärna inte önskar. Dominic hostar redan, så får hoppas han inte blir sjuk också. Nya Mössan har åkt fram.

Mini i magen sparkar för fullt nu. Allt oftare & oftare. Är en som är pigg här. Sparkar lika mycket tidig morgon som sen kväll. En dygnet runt bebis kanske? ;) 

Någon som vet någon fin sänghimmel till spjälsäng? För lagom pris.







Önskemål

Fick frågan om, jag kunde lägga ut bilder på när jag väntade Dominic. 
Har inte jätte många bilder, har några från ett album jag gjort. 

Dessa har jag. Vecka 24, 30 & 36.
Gick upp 13 kg sammanlagt under min graviditet med Dominic. 
Som ni ser på bilderna är magen liten & nätt :) 

Vecka 24.

Vecka 30.


Vecka 36. 





Halv tid



Vår fina mini. 
En Tino eller Maximilian.<3 
Våra namn förslag.



 

Happy

Ny vecka redan, tiden har verkligen gått snabbt. Här började morgon med bus. 
Dominic busade så mycket med F, att F inte fick ta en sekunds paus. Så söta. 

vi hade bokad ultraljuds tid idag. Dominic var hos min mormor en stund på förmiddagen medan vi var där. Då han endast går på dagis nu tis-tor. Därför är han är ledig idag. Mys!

Blev en väldigt grundlig undersökning på Ul. Istället för 15 min, blev det 1 timme. Vår ultraljuds barnmorska hade en student med sig. Så hon gick igenom allt jätte noga. Studenten fick även testa sen. Underbart att få se vårt mirakel extra. Datumet är även helt fastställt nu den 2 februari går vi efter. Så går in i vecka 20 idag. Fick helt fantastiskt fina bilder med oss hem. På en av profil bilderna kunde man ana att han kommer få sin pappas näsa :) 


Nu kör jag & Dominic mys dag, tar igen tiden vi missat. Massor av pussar & kramar nu! <3 

Brevbäraren knackade precis på, hon hade med sig mina nya mamma jeans, jätte snygga & bekväma. 299kr på HM. 




Hipp hipp hurra

Som ni flesta säkert vet, fyller jag år idag. Ålders nojja delux ;)
Fick frukost på sängen av min fina F. Dagen har börjat väldigt bra. :)

Ska hämta Dominic kl 18. Så tills dess blir de en väldigt lugn dag. & massa mys med min busunge ikväll, som jag saknat honom.

En liten mini mage börjar titta fram över naveln :)
Dagens bild v20


Spjälsäng

Nu är minis spjälsäng klar & uppsatt.
Tyvärr får de bli mobil bild just nu. Då min adapter som man överför bilder från kameran till ipaden, gått sönder :/
Men så fort jag kan ska jag ta lite nya & fina bilder :)


Blev riktigt nöjd med resultatet.
Bebis egna lilla hörna.



Torsdags pyssel

Här hemma hålls de på med lite små pyssel. Påbörjade "renoveringen" av Dominics gamla spjälsäng igår, som lillebror ska ha. Ikväll ska F måla & fixa långsidorna. förhoppningsvis kan vi sätta ihop den i helgen.

Vi har betsat den i mörkbrunt & slagit lite lätt med hammaren. Som ger sängen en känsla av gammalt trä. Tanken är att kombinera trät med ett vitt spjälsängsskydd & en vit sänghimmel. För att skapa en fin brytning i det mörka. Kommer blir så fint när allt är på plats! :)

Kommer upp bilder i helgen, när sängen är helt klar. Blir förre & efter bilder så ni kan se skillnaden.
självklart får ni en liten tjuvtitt nu.



Inspiration

Söta små saker som ja gärna velat ha till mini :)


Ananas paj

Ananas pajen är nu klar & Luktar himmelskt. Synd bara att man måste vänta tills efter maten för att få smaka;)

Recept:

Pajdeg
* 4dl mjöl
* 1 1/2dl socker
* 1 1/2 tsk bakpulver
* 200g margarin

Fyllning
* en färsk ananas (funkar med burk ananas också)
* 1 ägg
* 1 1/2dl socker
* 2dl crème fraiche

Blanda ihop allt till pajdegen & tryck ut i en pajform. Skär ananasen & lägg sedan i den på pajdegen.

Vispa ägg & socker i en skål till en fluffig smet. Häll i crème fraichen & blanda runt lite lätt. Häll sedan smeten över ananasen. Grädda mitt i ugnen i 35min på 175grader.


In i ugnen

Nu var ananas pajen inne i ugnen. Får blir dagens efterrätt. Yumi!
Bild på resultatet & recept kommer när den är klar. Istället bjuder jag nu på lite läskande smygtitts bilder från när jag gjorde den.

 

 

 
 
 


Barnmorskan

Som jag nämnde i tidigare inlägget. var vi hos barnmorskan på rutin kontroll idag på morgonen. Tog prover & fick höra lillens hjärtljud. Fast han uppskattade inte de lika mycket som vi. Han börja sparka massor mot instrumentet. Så blev mer sparkljud än hjärtljud;) nästa besök ska dem ta extra blodprov då jag är rh-negativ, tas i vecka 24 & 35. När man är rh-negativ tar man även blodprov på navelsträngen när bebisen födds. Är för att se så hans blodgrupp inte är positiv. För då måste han få en spruta. Detta gör man endast om mamma är rh-negativ. Gjordes samma på Dominic när han föddes men han var negativ & behövde ingen spruta :)
Sen nästa vecka ska vi få se vår lille igen. Längtar!




Sep. 03, 2013

Efter besöket hos barnmorskan idag på morgonen.(skriver om de strax) Så åkte jag med min syster & hennes barn till bo Ohlsson. Ingen shopping för min del mer än strumpor åt F ;)
Mamma ville ses en stund idag också. Så blev ett snabbt besök hos henne vid lunch tid. Visa förra gångens ultraljudsbilder & kollade på lite av renoveringen dem gjort. Avis på golvet dem ska ha i hallen. De vill jag ha i sovrummet. Synd de inte är någon ide att bekosta de i en hyreslägenhet.

Nu sitter jag här i soffan & fått i mig lite lunch råstekt potatis & Cream freishe med paprika. Sitter faktiskt och funderar på om jag ska göra en ananas paj nu. Har lite ananas hemma som jag måste använda. onödigt att slänga när man kan göra något gott :)



Kycklingsoppa

Dagens middag, Kycklingsoppa med rotfrukter Yumi!



Babysitter and nurse

Ny vecka. & Idag går vi in i graviditets vecka 19, eftersom datumet blev flyttat.
Special mödravården ringde även idag om en tid vi skulle ditt på vårt första besök. Är för att extra kolla tillväxt & livmodertappen. Så bebisen inte är för liten eller att jag öppnar mig för tidigt. Känns skönt att få de dubbel kollat :)

Annars idag var jag barnvakt åt min syster dotter en stund på förmiddagen, då hon är sjuk & min syster skulle storhandla. Blev massa mys innan jag skulle hem & börja tvätta.
Nu pysslar jag om nästa sjukling mellan tvättvarven, F har lyckats dra på sig en jätte förkylning så han kom hem
För en stund sen. Ska göra lite grönt te till han nu & sen laga lite kycklingsoppa.



Today

Söndagen började med en mysig frukost tillsammans. Vi åkte in en sväng till Malmö för att köpa mer färg så F kan måla sista lagret inne i sovrummet. Måste säga att rummet känns mycket finare & större nu. Love!
Blev en snabb runda till Ikea också, men usch så mycket folk. Halv sprang genom affären för att slippa allt folk.

Nu blir det en lugn kväll.
har precis avnjutit en god middag, testade något nytt. Blev lätt stekt potatis med fisk & tatziki sås med kräftstjärtar & dill. Riktigt gott, kan starkt rekommendera det.
Så nu när F ska måla de sista, tänkte jag Pyssla ner mig i soffan & måla naglarna :)