Fredag

God morgon, Dominic är lämnad på dagis, F & hans dotter har kört till skola & jobb. Så här sitter jag i soffan igen med min vanliga påse morötter - Jobbigt beroende, cravings. 
Blir en lugn dag, för att ha ork till helgens planer med barnen. Står bland annat vellingeblomman, lussebullsbakning & pepparkaksbakning på helgens schema. :)
 
Väntar fortfarande på julklapps beställningen. Hoppas den kommer i början av nästa veckan så man kan få julklapparna inslagna. - Sista minuten är inget för mig. 
 
Har ni börjat julklappshandla?
 
 
 

Blåsig dag

Idag är det en riktigt blåsig dag, kändes som man skulle blåsa bort när vi gick till dagis på morgonen.
Är nu nerbäddad i soffan med en kopp varmchoklad. Blir soffan hela dagen & göra så lite som möjligt. Hade väldigt mycket samandragningar igår på föräldrargruppen. Trodde ett tag vi skulle få åka in, men som tur var av tog de sen, efter några timmar. Har fortfarande lite samandragningar men inte så kraftiga, utan mer som dem brukar vara. Annars var det kul på föräldrargruppen, är vår barnmorska som håller i den. Därför känns de inte så stelt för hon är väldigt framåt & skämtsam.
 
Denna helgen är full av planer, då vi har båda barnen denna helgen. Ska bli mysigt, blir lite julmys & första kalenderklapparna ska öppnas av barnen. En gran ska också fixas & pyntas - så lillebror får hålla sig inne lite till i magen. ;) 
 
 
Bild från gårdagen.
 


 

27 November

Dagens morgon började lite i kaso, då F inte kunde hitta sin plånbok - typiskt! blev letande i hela lägenheten & ute där han varit senast igår. Efter mycket letande & precis när vi ger upp, ropar Dominic att han hittat den.
Denna gången slutade letandet lyckligt :) 
Nu är vår duktiga dektevtiv på dagis, så ska passa på att vila lite. Magen är väldigt spänd idag & en del sammandragningar - än gör dem inte ont, så de är bra.
 
När Dominic är hämtad från dagis senare, ska vi hem till min mamma en sväng tills F hämtar upp mig. Vi ska iväg  på föräldrargruppen som börjar idag, så dominic stannar kvar hos sin mormor under tiden vi är där.
Ska bli kul att träffa lite andra par som också ska ha barn runt februari :) 
 
 
Knäcken blev lyckade igår & alla gick åt. 
 
 

Årets första

Idag åkte Dominics overall fram, för är riktigt kallt idag. - Dominic var helt överlycklig att få ta på sig overallen, då han pratat om den sen i början av hösten ;)
När jag hade lämnat Dominic idag, blev det hem & göra årets första knäck. Får se om jag lyckas, man behöver verkligen tålamod när man gör dem. Nästan så man blir helt knäpp på de, när man ska få i smeten i dem små formarna. Annars blir det en lugn dag, inte på bästa humör från igår. Då jag tappade bort min Förlovningsring!
Redan gråtit krokodiltårar i massor! Både jag, F & Dominic har finkammat överallt, där jag varit sen jag sist såg att jag hade den på fingret. 15 minuter innan jag upptäckte att den var borta, så hade jag precis rättat till den. Så exremt tråkigt & jobbigt att man inte kan hitta den. Då jag inte var på många ställen. 
 
Knäcken redo att svalna.
 
 
 
 
 
 

Måndag

Denna måndagen hade vi inga läkarbesök. - Skönt! Utan dagen började med dagis lämning som vanligt. Sen gick jag hem en sväng till peter & cornelia, medan lägenheten städades. Härligt att komma hem till ett rendoftande hem. Dominic är nu hämtad från dagis. Riktigt kallt ute så skönt att komma in i värmen. blev lite lunch nu , sen blir de mys i soffan tills F kommer hem. Men först ska han svänga förbi affären & hämtar upp alla matvaror som vi beställt. Testa en ny grej denna gången. Vi gjorde hela storhandlingen via nätet. Bara klicka i allt man vill ha. När F kommer till affären är det packat & klar, så bara hämta & betala. Jätte smidigt nu när jag bara får ligga på soffan. Ica maxi har många fördelar. :) 
 
 
Har ni några middags tips ni vill dela med er av? 
 

Barnmorskan

Idag blev det tidig morgon, lämnade Dominic på dagis redan vid halv 8 idag. Sen bar det iväg till barnmoskan för att göra glykosbelastning. - Smakar verkligen inte gott. Hade alla fall sällskap av en annan mamma som också skulle göra det. Så vi var två stycken som satt där med illa mående & hungriga. Dem 2 1/2 timmarna gick lite fortare med sällskap. Alla värdena såg bra ut & Magen växer på, nu ligger Sf måttet på 27 cm. Minis hjärtljud lät också bra, alltid mysigt att få höra dem små slagen :)
Nu när jag äntligen är hemma, ska jag äta äta äta. Frågan är bara vad man är sugen på efter allt det sockret.. 
I övrigt blir dagen lugn, hela helgen blir nog lugn. Dominic åker till sin pappa i helgen så lär vara tyst här hemma. 
Känns konstigt att man inte ska hämta han som vanligt idag kl 2. Dagens känns extra lång, så får se vad jag ska fördriva tiden med innan F kommer hem. 
 
 
 

Första gången

Gjorde Chapati bröd till maten idag. Måste säga att det blev väldigt gott, & så enkelt det var att att göra. Blev omtyckt av både stora & små här hemma. :)
 
Recept

5 dl mjöl
1 tsk salt
2 tsk olja
2 dl ljummet vatten
lite lite olja i stekpannan också. 
 
Blanda alla ingredienserna till en deg. Dela sedan upp dem i ca 6 bitar & kavla ut till tunna runda bröd. ta lite lite olja i stekpannan bara så den blir fuktig. Stek sedan brödet ca 1 minut på vardera sida i den heta stekpannan. Sen är dem redo att ätas medan dem är varma & ny gjorda. 
 
 
Så här blev mina bröd ↓
 
 
 
 
 

Morgon lyx

 
 
 

God morgon

Dominic är lämnad på dagis, en liten ledsen prins i dag när jag gick. Men vet att han blir snabbt glad igen, för när jag ska hämta honom brukar han säga att jag kommer för tidigt & ska gå igen. - söt busunge 
Men aldrig kul att gå från dagis när man vet att han är lite ledsen. 
Något "ovanligt" idag på morgonen var att dominic tog sovmorgon till kvart i 8. - Händer nästan aldrig.
Tajmingen var såklart dålig från min sida, eftersom jag bara fått sova 20 minuter sen halv 5 i morse. Så jag drog ingen nytta av den sovmorgonen ;)
 
Nu blir det att mysa ner sig i soffan, tänkte göra en kopp varmchoklad & ta några saffransskorpor till det. 
F tog även upp lådorna med julpynt från källaren igår. Tänkte små kika lite vad vi har. - Märks det att man är julpynts sugen? 
 

Går dagens bild på bebismagen
V30.
 


 
 
 

Saffransskorpor

Här kommer Resultatet av mina saffransskorpor. Lyckades även detta året, Yumi! 
 

Recept
 
1 pkt Saffran
75g Smör
2 dl Socker
2 Ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
 
Vill man kan man ha 100g hackad choklad i eller 1 dl hackad sötmandel. 
 

Ugnen ska vara på 200 grader.
stött saffranen med lite socker i en mortel,( eller en skål & krossa med en sked) Vispa sedan smöret,sockre & saffranen poröst.
Vispa ner ett ägg i taget så det blir en jämn fin smekt.
Blanda i mjölk & bakpulver ( ska du ha choklad eller madel i ska de i nu också)
När du blandat ner det till en deg, dela då den i två delar & rulla ut dem till två längder på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem stå inne i ca 20 minuter, ta sen ut dem skär dem i lagom stora bitar. 
Stäng av ugnen & låt skorporna stå inne på eftervärme ca 10-15 minuter tills den är lagom torra & knapriga. 
 
Låt svalna & njut med en kopp tea till. Medan julkänslorna kommer fram :)
 

Två fina längder redo för ugnen ↓
 
Efter första 20 minutrarna i ugnen. ↓
 
 Delade & klara för sista gräddningen i eftervärmen. ↓
 
Redo för kvälls fikat ↓ 
 
Yumi :)↓
 
 
 
 


20 November

Brr så kallt det är ute. Kom precis in från att ha lämnat Dominic på dagis. Märks att vintern sakta närmar sig. 
- & min jacka som inte går att stänga pga magen, dags att skaffa ny kanske?
Är ytterligare en lugn dag, tänkte faktiskt baka saffransskorpor idag. Väldigt enkelt att göra så inget anstängande. 
- så får jag ut lite av baksuget, sen är dem så goda också! Får se om jag lyckas lika bra som förra året. :)
När vi har båda barnen nästa gång, vid första advent. Ska det bakas lussebullar, får hoppas allt är lugnt i magen tillsdess :) 
 
Förra årets saffransskorpor i fin present korg
Resultat & recept på dagens kommer ut i ett senare inlägg.
 
 

 
 

Nov. 19, 2013

Dagens middag blir köttfärslimpa med kokt potatis, sås & grönsaker. Delar med mig av recpetet jag tänkte använda. Satt ihop tre olika recept till ett. tagit de som jag vill ha & tyckte låter gott. 
 
Blev lyckat här hemma omtyckt av alla :) 
 
Ingredienser

400 g blandfärs
1 - 2 morötter
1/2 dl ströbröd
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 - 2 msk dijonsenap
1 tsk basilika
8 - 10 sviskon (katrinplommon)
1 tsk salt
Krydda efter egen smak.

Så här gör du
Ugnen ska vara på 200°C.
Skala och riv morötterna.  Blanda ströbröd, crème fraiche, mjölk, dijonsenap, basilika, salt och krydda i en skål.
Tillsätt sen köttfärsen och morötterna. Blanda, Häll smeten i en smord, bröad form. Stick ner sviskon i smeten. Jämna till ytan med en blöt slickepott. Ställ in den i ugnen ca 30-40 minuter.

Vill du göra den mjölk fri byter du bara ute dessa ingredinser.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) och mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.

Tisdag

Ligger i soffan med en pigg liten bebis i magen. Gick in i vecka 30 igår. alltså bara 10 veckor kvar -Längtar!
Var som vanligt hos läkaren igår. Hade en annan läkare som var riktigt riktigt dålig. Nästa gång har vi vår vanliga igen som tur är, för hon jag hade igår vill jag inte ha igen.
Är fortfarande soffliggandes, men tappen har stannat av att minska nu. Så nästa besök blir om 2 veckor om jag inte får kraftiga samandagningar innan. Fick se lite av vår lilla mini, han beräknades att väga 1400g igår, undrar igentligen hur han får plats där inne. Däremot har han hittat till mina revben, som blivit en måltavla att sparka på ;) Jämför man denna graviditeten & när jag väntade Dominic. Så är jag i samma vecka som Dominic försökte titta ut. Då jag fick riktiga värkar & började öppna mig 1cm. Fick ligga på BB i 2 veckor för att bli stoppad. Vi kan ju hoppas Mini inte följer sin storebrors fotspår. - Ligger hellre hemma med familjen, än på bb i flera veckor för att blir stoppad. 
Hoppas julklapps beställningen kommer i dagarna, så jag har något litet att sysselsätta mig med. Kanske börja julpynta lite smått? - Lite tidigt men ändå inte så tidigt. Då låter jag alla fall bli att göra sånt jag inte får. 
 
Nu blir det lite tea & sen ut i höst vädret för att hämta hem min stora prins :)
Ska försöka lista ut vad vi ska ha till middag också, så F kan handla på vägen hem, kanske kan få han att köpa lite morötter till mig :* - Mitt nya stora begär, helt sjukt hur sugen man kan vara på något! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Julklappar

Inte bara mini som blir bortskämd. Utan nu är resten & sista julklapparna beställda till våra två fina barn ♥
Blev även beställt till dem andra barnen i släkten som ska ha julklappar. 14 prudukter samanlagt,- Blir stort paket att hämta ut om några dagar.
4 presenter är till barnen i våra släkter. 1 napp till mini & övriga till våra andra två bortskämda barn. Blev lite små saker bland annat som ska hamna i present kalendern till barnen & några dem får på julafton. 
Plus alla dem jag köpte i ullared till våra barn, så ja presenter lär dem få :)
 
 
Längtar till present inslagningen, få pynta granen & julbaka med barnen. 
 
 

 
 
 

Fin Paket

Igår fick Mini fin paket uppe från småland. Innehöll två underbara bodys från Ralph Lauren. Lite större storlek så han kan ha dem vid 6-8 månaders ålder :) 
 
 
 En viss liten Mini blir redan bortskämd♥
 
 
 
 

Malmö besök

Igår nämde jag att jag skulle ringa samtal. Ringde in till kirurgin i malmö, pratade med en jätte trevlig kvinnlig kirurg. Slutade med att vi fick en tid direkt redan igår, för annars var risken stor att vi inte skulle hinna få en tid innan mini var född. För läkarteamet åker till vietnamn på fredag för att opererar barn där nere med olika typer av spalter. Så när dem kom hem igen var det fullt på schemat. Lite stressigt blev det, fanns dock inte så mycket alternativ än att ta den tiden. Är glad att vi fått ha mötet nu. Måste beröma henne vi pratade med, hur trevlig som helst & inte nog med det tog hon emot oss på hennes privata tid, när dem egentligen hade stängt. Bara för att hon ville vara säker på att vi skulle få info innan han föddes. 
 
Känns bättre nu efteråt, känner att man fått svar på det vi inte riktigt kunnat läsa oss till. 
Därermot tror hon att han kommer ha både läpp-käk-gomspalt utefter vad hon kunde se på bilden. 
Hon sa även att hon kunde ha fel, & då var hon glad för vår skull för då innebär det bara en operation vid ca 3 månaders ålder. Men eftersom hon misstänkte mer fick vi information som om fallet är att han har allt. 
Bättre att ställa in sig på det, & i bästa fall bli positivt överraskad. 
Fick även med en speciel flaska med hem. Den ska packas med i bb väskan. Födds han med gomspalt går de inte amma, utan då har man denna flaskan som gör det lättare att mata. 
Fick se många bilder på förre & efter, fantastiskt hur resultaten blir. Det som känns skönt är att dem "släpper" inte barnet från dem fyllt 19. Fall Barnet själv vill ha något tillfixat kanske en läpp eller näsa som är ojämn & han/hon inte är riktigt nöjd med. Känns skönt att dem verkligen engagerar sig i varje barn, inte bara opererar utan ser till att alla har det bra under denna tiden. :)
 
Kommer vara ovant & tufft i början med hur allt går till, innan det blir en vardags sak. 
Men absolut inget vi inte kommer klara. Vår mini kommer vara perfekt från dagen han födds♥
 
 
 
 
 
 
 

7 gånger

Inatt vaknade dominic 7 gånger, & frågade om det var morgon.. första gången var kl 1 på natten sen vakna han 6 gånger fram till 05.40 var sista gången innan han steg upp halv 7. Morgon pigg delux!
Nu är min söta morgon pigga prins på dagis. Jag ligger på soffan, fått många tips om att kolla på serier när jag är hemma. Problemet är bara att jag inte är en serie människa. Föredrar film & då är netflix perfekt. Bara det att när jag var sjukskriven förra året såg jag alla filmer jag ville se där. tyvärr uppdaterar dem filmerna väldigt dåligt. 
Då återstår det att läsa bok.. där är nästa problem, jag är en sån som aldrig fastnar för någon bok. 
- Besvärlig männska är vad jag är ;) Vet precis vad jag ska göra så fort jag har lov. Jag ska baka i massor! 
 
Nu ska jag ringa lite samtal, bland annat till malmös plastik kirurgi för att boka tid för "studie besöket". 
vet inte varför men är lite nervös för att ringa. Ska ringa till lunds förlossning också för att kolla så dem har fått min remiss. Min läkare sa att jag skulle ringa för att kolla & se om dem på lund ville prata med oss innan förlossningen. Eller om det bara var att komma in när det var dags. Så får se vad dem säger :)
 
Min älskade prins!
 
 
 
 
 
 

Gårdagens

Jag & Dominic igår när vi skulle iväg & fira fars dag. 




" En vanlig måndag"

Går in i graviditets vecka 29 idag. Tredje & sista delen. Närmar sig mer & mer. 
Som alla andra måndagar nu för tiden så var det läkar besök idag för att kolla tappen. Den hade ändrats pytte lite. Tillräckligt för att få fortsatt förbud mot att göra något. Läkaren sa att jag skulle göra lika lite som om jag hade 38,5 grader feber. Bara att göra som han säger för minis skull. 
Kommer antagligen ha förbud att göra något tills man kan se att tappen stannar där den är & jag inte har dagliga samandragningar. För börjar jag göra saker för tidigt så är risken att tappen påverkas mer. & vi får en bebis för tidigt. 
Hade dock hoppats på att alla fall få börja göra lite igen. Bara att hålla ut. 
Blir nytt besök på måndag igen för att kolla tappen. Blir även att kolla tillväxten också för säkerhets skull & kolla så han följer sin kurva. 
Läkaren var förvånad över att F kunde vara med på alla besöken. Han var sällan med om att mannen var med på alla extra kontroller. 
Har en underbar fästman som gör allt för sina barn <3 




Söndag

En regnig söndag med full fart. F tvättar & plockar undan i lägenheten inför hemstädet i morgon. 
Dominic har plockat upp alla sina leksaker från alla rummen. Min uppgift blev att vika tvätten för det är inte så ansträngande. En effektiv söndag helt enkelt.
Kl 3 ska vi iväg till min mormor & morfar, för att fira fars dag med tårta. - Tårtmonster som man är, (speciellt nu under graviditeten) kunde klockan gott blivit 3 tycker jag ;)
 
Hoppas ni har en mysig dag i höst regnet. 
 
Fynd från Rusta komplet ljusfat med ljushållare för 49kr ↑
 

Love

Idag är det inte vilken dag som helst, för idag firar vi dubbelt, är både Farsdag & våran årsdag. 
 
1 år sen jag blev tillsammans med min stora kärlek F. Tiden har gått så snabbt fast samtidigt känns det som det gått mer än ett år. Kommer ihåg första dejten så tydligt. Första gången vi träffades var samma dag F kom hem från sin operation. Så med endast med vatten att dricka satt vi hela kvällen, ända in på halva natten & bara pratade. Kommer ihåg hur nervös jag var. Kändes rätt från början, men nervös över hur han tyckte att det kändes. Långt om länge fick jag den första underbara kyssen. Efter den dejten kunde jag inte sluta tänka på honom. 
 
10 November blev vi officielt ett par. En familj på 4:a blev vårt liv. Helt sjukt så mycket vi hunnit med på ett år, egentligen. Vi har flyttat ihop till en stor lägenhet vi trivs jättebra i. Varit på vår första semester utomlands tillsammans. Även haft sommar utflykter med barnen. 
 
10 Maj gick F oväntat ner på knä & friade, oförglömligt ögonblick ♥. Några veckor senare fick vi veta att vi väntar vårt gemensamma kärleksbarn. Är snart en familj på 5 & kan säga att jag aldrig varit lyckligare. underbar familj & finaste fästmannen. Kärleken bara växer, låter för bra för att vara sant när jag själv läser igenom detta inlägget, men äkta rakt igenom & det gör mig änu mer lycklig & tacksam för att jag har en så fin fästman att dela livet med.
 
Detta är bara första året & mer har vi att se fram emot. 
Snart kommer vår efterlängtade mini till familjen, bröllopsplaneras längre fram & husköp. 
Har hunnit med mycket under första året, men mer väntas att hända ♥
 
Vem hade kunnat tro att ens stora kärlek bara bodde några meter i från en.
 
 
 

Lördag

En tidigt morgon blev det, vakade kl 6 & precis när jag tänkte somna om vaknade Dominic. Morgon pigg som vanligt. Gjorde frukost sen la jag mig i sängen en stund till, men började må illa & raslös i ryggen. Så var bara att gå ner & göra Dominic sällskap i soffan medan F fick ta sovmorgon till halv 10. 
 
Är mina pojkar som varit dem flitiga idag, dem har slängt skräp & tagit en del av tvätten. 
& vad fick jag gör? jo ligga på soffan, inget man brukar klaga på att slippa tvätta & sånt. Men när man bara ligger på soffan veckodagarna också, blir det lätt små tråkigt i slut ändan. Blev en lång dusch & målade naglarna medan dem var & slängde skräpet. 
Blev ingen ompysslings dag i torsdags så fick bli idag, för samandragningarna kom som på posten när jag egentligen hade tänkt haft det. Bara för jag trodde jag skulle ha mer energi under dagen i torsdags. 
Håller tummarna på att inget mer hänt med tappen på måndag. En pigg mini är det alla fall, bara jag som är trött ;)
 
Nu ska jag ha lördags mys med mina pojkar. Dominic har fått lite lördags godis & kollar på Tom & Jerry innan läggdags. Typiskt nog är jag sugen på allt möjligt som vi självklart inte har hemma. Gå & gräva lite i skafferiet kanske? ;)

Torsdag

Idag känner jag mig piggare, känner att jag har lite mer energi idag vilket är skönt. 
Så idag när jag faktiskt har lite mer energi, ska jag passa på att ha en lite "pyssla om mig själv dag".
Lägga sig i ett varmt bad passar perfekt denna höst dag & måla naglarna fina.
Tänkte även planera & titta lite på vilka saker som fattas till att Mini kommer, & vad dem stora barnen fattas inför vintern. Får skriva en lista så man vet vad som ska inhandlas först. Man vill inte vara ute i sista minuten. Inte jag alla fall. Utan allt ska vara klart i tid & är på god väg. 
 
Höst mys pågång!

Fattas bara en god höst latte från starbucks.↓
 

 
 
 
 

lite hjälp i vardagen

På måndag ska vi börja med att ta lite "hjälp i vardagen". Eftersom jag inte har lov att gör något hemma, speciellt inte städa - så är de svårt att hålla hemmet rent. Så på måndag ska vi ha vårt första hemstäd. 
Planen är en gång varannan vecka få vardagsstädning här hemma. Blir det dock lite mer grundlig städning första gången.
 
En av anledningarna till att man blir lite deppig när man inte får göra saker men man ser att det behövs. - Hade aldrig haft hemstäd i en lägenhet vid 23 års ålder om de verkligen inte behövs av speciella skäl. Tycker personligen, i vanliga fall, att det är ganska onödigt i en lägenhet när man är ung. 
Kan man inte göra det själv får man låta någon annan hjälpa till. Fast det tar emot att få hjälp med en sån sak. 
Trots det tar emot, ska det bli skönt att få de gjort så man slipper tänka lika mycket på det. :)
 
 

Humöret inte alltid på topp

Denna dagen har inte alls varit den bästa. Knappt någon sömn i natt pga samandragningar. - ondare än vanligt.
Dagen har blivit en blandning av en trött,hormonstormig & "deppig" dag. 
Bara kännt att allt är riktigt tråkigt. Gör samma sak om & om igen dag ut & dag in. Har både ingen ork att göra något samtidigt som jag inte har lov att göra något. Så idag känndes det extra tråkigt Nästan så hormon tårarna kom fram. Men vet inerst inne varför jag inte har ork eller får lov att göra saker. Allt är för mini ska må så bra som möjligt & inte titta ut allt för tidigt. - Ibland får man låta sig känna sig nedstämd. Trots man vet att allt man gör är för något ska blir bra i slut ändan. Ingen kan alltid vara glad & positiv. Tur det finns vänner & familj som får än att tänka positivt igen. ♥ Andras glädje kan smitta av sig!
 
Annars idag ringde barnmorskan från specialist mödrarvården, för hon hade glömt att vi skulle ta ett prov & kolla urinvägsinfektion. En vanlig anledning till att man får tidiga samandragningar. Dock tror verken hon eller läkaren att chansen är så stor att jag har det. Men bäst att kolla för säkerhets skull. Så blev en tur ner på vårdcentralen, hon skickade en remiss ditt så jag skulle slippa åka till ystad för att göra det. 
 
Nu blir det mys resten av kvällen! Får se när F kommer hem om affären hade glassen jag var sugen på :)
 
 
 
 
 

Baby Shoes

 
 

05 | 11 | 2013

Dominic lämnad på dagis som. Fick 300 pussar som vanligt innan jag skulle gå hem igen & magen fick minst 100 - min fina prins är så gosig när man lämnar honom. 
Nu är det soffan som gäller resten av dagen. Sovit ganska dåligt i natt svårt att veta hur man ska ligga, magen verkar inte riktigt nöjd hur man än gör. - Tur man har en fin fästman som låter mig använda honom som gravidkudde. ;) Annars har dagens enda syssla varit att åka till barnmorskan, efter dagis lämningen & ta nytt Rh negativ blodprov. Då dem råkat märka mitt prov fel sist, Så var bara att ta om det. - tur man inte är rädd för sprutor.
 
Tända ljus, mysig filt, varm kopp tea & kolla runt på lite julklappar, medan mini små buffar i magen. Precis vad min plan är nu :)
 

Bebismagen vecka 28♥ ↓
 
 
 

 
 
 

Vecka 28

Hej fina läsare!
Har inte hunnit uppdatera i helgen, vi har haft båda barnen så varit full rulle här hemma. 
Blivit halloween mys, pyssel & bakning med barnen. 
 
Denna veckan går vi in i graviditets vecka 28. 90 dagar kvar till beräknat datum ♥
Veckan började med besök på specialist mödrarvården. Gjorde nytt ultraljud på spalten men busiga mini ville inte alls visa den, han höll handen för hela tiden så blev ingen ny bättre bild. Dem försökte ändå ett par gånger under en timme, men envisades om att han handen för & huvudet långt ner. Annars såg allt bra ut med spalten vad dem kan sen. Så nästa steg är att boka tid inne i Malmö för information. Mini växer även som han ska, följer sin kurva precis som han borde. 1100g vägde han idag. 
 
Men självklart ska de komma en mindre bra nyhet.. Dem kollade livmodertappen också & den hade minskat till 2,5 så 1 cm mindre än för två veckor sen. Är nu strikta order om soffläge hela denna veckan. Fick endast ut & ta lite luft men inte mer än så i princip. Dem ska mätta om den på måndag för att kolla att den inte minskar mer. 
Om den blir ner till 1,5 cm är det dåligt & stor risk att han tittar ut mycket tidigare. 
Sitter nu ner myst i soffan med en kopp tea & pepparkakor. Allt för mini ska må bra & stanna inne i magen lite till. 
 
Lite inspirationsbilder för mig som ska vara nästintill sängliggandes framöver. Dessutom är det regnigt och ruggit ute - så egentligen klagar jag inte.. Men kommer nog bli rastlös fort. Några tips på vad jag kan göra? :-)