Fredag

Idag tajamade båda barnen in lagom tid att vakan. Så inget blev stressigt, med verken matande eller påklädning av barn. Innan vi skulle bege oss till öppna förskolan på morgonen. Enda negativa med snön här hemma, är att dem nästan inte plogar gångvägen alls. Så nästan omöjligt att komma fram med vagnen . Blir som ett träningspass varje gång man ska bege sig ut. ;) 
Tog lite tid att komma fram, men väl framme så hittade Dominic en ny kompis på öppna förskolan. Min stora pojke har inte svårt att hitta vänner alla fall. Alltid någon ny som blir hans "bästavän" :)
 
Nu har vi kommit in från snön, Dominic har fått lite mellanmål. Han ska strax bada sa han. Sen lite senare ska han hem till sin pappa & R. Bara jag & Milian hemma i eftermiddag, tills F kommer hem & myser med oss♥
 
 
 
 
 

Milian

 
♥♥♥
 

Nyfödd

Förde över lite bilder från förlossningen. Här en helt nyfödd Milian♥ bara några minuter gammal. 
Sån otrolig lycka! ( förlossnings berättelse kommer upp en annan dag) 
 
Tänk att en sån guldklimp legat i ens mage i 9 månader. 
 
 
 

Duktig Prins

Nu har våran mini Prins fått sin läpptejp & näskrok. Var på plastikkirurgin i måndags med Milian. Fick träffa kirurgerna där & dem fixade tejpen. Allt ser positivt ut för att det ska bli jätte fint resultat sen när operationen är gjord. 
Men först ska han ha läpptejpen & näskroken fram till operationen om 3 månaderna.

 Ser hemskare ut än vad det är. Milian är så duktigt & verkar inte alls beröras av att han har det i ansiktet. Men var lite jobbigt att titta på när dem satte dit det. För Milian var hungrig precis då, så han var jätte ledsen. Blev extra många pussar & kramar från sin mamma & pappa efteråt. 




21/1-14

Nu har vår efterlängtade Prins kommit till världen. 
Den 21/1-14
kl14:49
3620g
52cm 
Vår underbara lilla Milian ♥
 
 
 
 

Måndag

Då var det måndag igen. Dagen började med sovmorgon till 8. Hade mysfrukost med Dominic, innan vi gav oss iväg till öppna förskolan på förmiddagen. Dominic Pysslade massa kylskåpsmagneter när vi var där. Så nu är hela kylskåpsdörren full;) Påvägen hem möte vi upp Linda vid cafet, där vi köpte med lite fika & gick hem. Så hon har precis gått igen nu efter några timmars pratande. Alltid lika trevligt att ha henne på besök, även om det händer allt för sällan. 
Resten av dagen blir lugn, Dominic myser lite framför tv nu, medan jag ligger i sängen & vilar lite. Haft väldigt mycket samandragningar idag. Kanske på g snart? Dem har varite lite starkare än vanligt, så hoppas på det bästa. 
 
Går in i vecka 39 idag. Tog denna bilden innan vi åkte till öppna förskolan. 
Magen ser gigantiskt ut på denna bilden :*
Bara 13 dagar kvar till beräknat datum. 
 
 
 
 

Olika Besök

 
Räknade efter igår för skojs skull, om hur många olika besök vi gjort hittils ang graviditeten. 
Är en hel del kan man säga. 
 
• Barnmorskan 15ggr
• Specialmödravården 9ggr
• Ultraljud 15ggr totalt
• Förlossningen 4ggr
• Övriga läkarbesök 2ggr
 
Av den 15 ultraljuden vi gjort har vi bara sett Minis ansikte 2 gånger & 1 gång i profilbild.
Han är lite busig som inte vill visa sig, eftersom han alltid legat med huvudet ner. 
 
Än återstår 2 besök till barnmoskan + 1 besök på specialmödrarvården + 1 nytt provtagnings besök.
Får se om man hinner gå på dem innan han födds. 

Glad Dominic

Idag begav vi oss ut i snön mot öppna förskolan på förmiddagen. Kan säga att jag hade en glad Dominic hela vägen som lekte i snön. Han var även hel nöjd med att vi gick till öppna förskolan. Väldigt bestämd med att vi skulle leka med lera det första vi skulle göra. Han har nämligen tjtat om det hela veckan. ;)
Nu har vi precis kommit hem igen. Så myser i soffan, Dominic är lite trött efter allt busande. 
Vid två tiden åker han iväg till sin pappa & R. Då blir jag ensam kvar här hemma.Vad ska jag göra då?
Kommer bli tomt, F kommer inte hem fråns senare så får se vad jag hittar på. 
 
Dominic gjorde en fin snö ängel, precis innan vi gick in på öppna förskolan. 
Gladare än så kan man nog inte bli ↓ Älskade prins ♥
 
 

Torsdag

Nu är vi precis inkommna från snön. Har hämtat Dominic från dagis så nu sitter vi i soffan & myser. 
Jag är inte speciellt pigg idag som jag var igår. Blev lite sömna i natt, vaknade halv 3 sen var det omöjligt att somna om. Låg vaken till ca halv 7 sen somna jag, men strax där efter var det dags att gå upp - Så typiskt.
Av den lilla energi jag haft idag, blev det att snabbt baka ihop lite vaniljmuffins med hallson & kokos. 
Även suttit i telefon endel. Irriterande när man ber om papper från ett gammalt jobb, & det ska ta dem 1 månad att skicka dem. Sen när dem väl är skickade så slarvar posten bort dem, så man får ringa & be om nya igen. blev att ringa försäkringskassan & säga att dem är påväg men sena. Vill bara att allt krångel ska vara borta så man kan få lite pengar. - skulle haft första utbetalningen förra månaden, så ni förstår varför det är extra irriterande. 
 
Men till något positivt, har en glad Dominic här hemma som är överlycklig för snön. 
Han sa i dag på morgon innan vi gick till dagis
 
D - Mamma dagis sa igår att det ska komma snö idag. 
 
Jag - okej, ja vi får se det blåser massor alla fall. (trodde inte det skulle snöa så ville inte ge förhoppningar)
 
Fem minuter efter vi börjat gå mot dagis så börjar det snöa.
 
D - Titta mamma vad var det jag sa, det snöar :D 
 
Tänk vad lite snö kan göra ett barn glad ♥. Bara synd att man har lite svårt att ta han till pulkbacken idag. 
 
 
 
 

Vecka 38

Är närmare & närmare för varje dag som går. Snart får vi se vem som ligger där inne i magen. Vårt lilla underverk, 
Som har två underbara syskon, som väntar spänt på att få träffa sin lillebror som ligger där inne. 
Barnen har gissat på att det blir en Tino med brunthår. ;)
 
Mamma, Pappa & dina syskon väntar på dig. 
 
 ♥♥♥

Skötbord

Kameran var egentligen ner packad i bb väskan. Men den fick åka upp en liten stund idag. Tog lite bilder på skötbordet vi köpte för 2 veckor sen. Bestämt långt innan att vi skulle ha detta, hade tur att vi drog ut på att köpa det. För vi lyckades fynda det nu när dem gör om barnavdelningen på ikea. Blev halva priset & det klagar man aldrig på :) - Riktigt nöjd, ska se om jag kan hitta några fina korgar att ha alla krämer i sen på hyllan. 
 
 
 
 
 
 

Söta små babyskor


Älskar!
Svag för söta små babyskor. 


Barnmorskan

Idag går vi in i ny graviditets vecka 38. Så är "bara" 20 dagar kvar till beräknad ankomst av lille Mini. - Barnen frågar varje dag när lillebror ska komma ut. Tänk om man bara viste exakt när ;)
 
Dagen inledes med besök hos specialmödrarvården. Mini växer på som han ska vilket är positivt. Det som var mindre positivt, var att mitt järnvärde inte alls stigit efter min injektion. Så blev massa nya blodprov idag, bara att vänta & se vad dem visar. Dem vet ej om dem vill ge ny injektion pga hur jag reagerade sist. Så visar blodproven väldigt dåligt är det tal om Blodtransplantation som alternativ istället. Håller alla tummar & tår att man slipper det. Bara försöka vara positiv nu den sista tiden, & hoppas allt löser sig till slut. :)
Fick utskrivet någon lite starkare panodil, som jag ska ta innan jag ska sova. Är mot smärtan jag har av foglossningen som gör att jag kanppt kan sova alls. -tabletten påverkar inte bebisen. F¨år se om det funkar. 
Lite sömna inna Mini kommer hade inte skadat. Sen blir det mindre sömna igen när Mini kommit ut. Men den sömnen offrar jag gärna för lille Mini när han är ute. - Sovande bebis eller vaken nattbebis är frågan. 
 
Nu ska jag mya lite med Dominic som är hemma idag, i morgon är det dagis för honom igen. Var en sväng uppe på öppnaförskolan efter barnmorske besöket. Alltid lika populärt av Dominic att gå dit. Så passa bra nu med en lite lugnare eftermiddag :)
 
Dagens bebismage ♥
 
 
 
 

Söndag

Varit en söndag allt i från lugn. Dominic vaknade tidigt som vanligt, så han var i fullgång med detsamma. 
Barnkalas på Leos lekland stod det på schemat för Dominic idag. Vilket han sett fram emot jättemycket. Roligt hade han haft & massor av bus blev det. Medan han var på kalas hämtade vi upp F:s dotter, sen var det tillbaka direkt igen till malmö. Blev en lunch på Max med henne. När vi väl var klara var det bara att hämta Dominic sen åka & handla hem lite mat. Nu stå F & lagar mat, ryggbiff rullader med bacon & philadephiaost. 
Barnen spelar Skylander, med deras nya figur vi köpte idag när vi handlade present åt födelsedagsbarnet. 
Själv njuter jag av en kopp Dolce Gusto Chococino. Försöker varva ner kroppen lite. Som är både trött & har foglossning, som känns efter en heldags åkande runt överallt. 
 
Resten av kvällen besår av familjemys innan barnen ska i säng. Blir nog en väldigt tidigt kväll för en själv också. Ladda inför morgondagens besök hos Specialmödrarvården. Får se hur mycket mini växt, på Tisdag blir det vanligt barnmorskebesök. Så då skulle vi kolla om jag öppnat mig något, får se om något är på g. Även kolla järnvärdet, inte för jag känner någon skillnad efter injektionen. Så får se om det har stigit i värdena. 
 
 
 

Lördag

Idag blev det ingen sovmorgon, barnen var pigga tidigt. F & barnen gick handla frukost så blev en mysfrukost idag tillsammans. Sen har vi mest tagit det lugnt. Haft huvudvärk som heter duga. Så inte varit den piggaste. Men barnen har haft massor av energi & busat. 

Blev en liten pyssel stund med F:s dotter. Gjorde egen designade glittertattos, Hon fick av oss i julklapp. Väldigt pilligt med allt glitter men väldigt kul faktiskt. Alla i familjen fick varsin ;) 

Nu har Fs dotter åkt iväg på övernattning & pojkarna står i köket. Blir en ny maträtt idag igen, så får se hur detta smakar. Även detta indisk inspirerat. 

F = glass
Dominic = dödskalle 
Jag = jordgubbe
F:s dotter = fjäril 



Hallonpaj med kokosmultäcke

Hör hemma testar vi lite nya maträtter. F gjorde indiskt igår. Väldigt gott men lite gnutta starkt blev det ;) barnen hade beställt efterrätt så gjorde en hallonpaj med kokossmultäcke blev super gott. 

Så tänkte dela med mig av receptet. 

Recept

Pajdeg
125g Smör
4 dl Mjöl 
1/2 tsk Bakpulver 
1 msk Socker 

Ca 400-500g frysta hallon 
1 msk socker
2 msk potatismjöl

Smuldeg
200g Smör
2 dl Socker
2 1/2 dl Mjöl
2 dl Kokos
1 tsk bakpulver 
2 msk vaniljsocker 

Smält smöret & blanda allt till pajdegen. Platta sedan ut degen i en pajform & förgrädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter på 200 grader. 

Under tiden pajdegen gräddas blanda smuldegen i en bunke. Smöret ska vara rumsvarmt. Sen är det bara att blanda ihop alla ingredienser. 

När pajdegen är förgäddad. Lägg på hallonen. ( tänk på att ta upp frysta hallon en bra stund innan så dem är helt tinade & har runnit av en del av vätskan)
Strö en matsked socker över hallonen & potatismjölet. Fördela sedan smuldegen över hallonen. Grädda mitt i ugnen ca 10-12 minuter. Eller tills den är gyllenbrun på ytan  

Rekomenderas att ha vaniljsås eller vaniljglass till :) 




Smakrik kycklinggryta med persika

Recept på kycklinggrytan Vi hade till middag igår. Ny favorit. Gick även hem hos Dominic  :)

4 kyckling filer 
En stor burk persikor 
2 1/2 kycklingbuljong tärning
1 klyfta vitlök. 

4dl matlagningsgrädde 


Planering 
1/2 dl mjöl 
1 1/2 krm curry
1krm svartpeppar 
1krm cayennpeppar 
1krm vitpeppar

Blanda allt till planeringen i en burk. Dela sen kycklingen i lagom stora bitar och vänd dem i paneringen. Bryn kycklingen i stekjärnet. 

Häll sedan spadet från persikorna i en kastrull tsm med buljongen & kycklingen & pressa i vitlöken. Låt koka i ca 15 minuter. 

Häll sedan i matlagningsgrädden.& låt koka i ca 10 minuter eller tills kycklingen är helt klar. Lägg i persikorna precis innan Grytan är klar så dem blir lite varma bara. 




1 timme blev 2

Idag började vardagen igen, Dominic började dagis igen efter jullovet. Han var glad att få träffa kompisarna igen, dessutom hade dem fått in lite nya leksaker som såklart var spännande. 
 
Själv blev det in till sjukhuset då jag skulle få min järninjektion. Dock fick dem avbryta efter 2 minuter då jag var överkänslig. Blev supervarm, illamående & jätteröd om magen. Så dem fick ställa in droppen på halvfart istället. Vilket hjälpte men blev att sitta i 2 timmar då istället för 1 som var meningen. Nu återstår det att se om det var mödan värt. Borde känna mig piggare i morgon :) 
 
Nu ska prinsen sova sen ska jag inta soffan, innan de är dags att själv krypa tills sängs.Inte många timmar sömn man får per natt, så får ta vara på lilla jag får. 
 



Nytt

Beställde hem denna fina väska idag från HM. Ska ha den som skötväska. Funkar lika bra det som en "riktigt skötväska", inte hittat någon skötväska jag gillat. Men denna väskan blev jag kär i, stilren & älskar färgkombon. :)
 
249kr på HM
( Just nu har dem fraktfritt, när man handlar online.) 
 
 

Kolakakor

Gjorde även kolakakor, när jag ändå var i farten. Dem blev sådär perfekt krispiga & sega :)
 
Recept:
 
100g Smör
1 dl Socker
1 msk Vaniljsocker
2 1/2 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
1 msk Ljussirap
 
» Rör det rumsvarma smöret tillsammans med sockret så det blir poröst.
» Blanda sedan i resten av dem torra ingredienserna, vaniljsocker,mjöl & bakpulver.
» Ta sist i sirapen blanda till en mjukdeg, dela sedan degen i två längder & rulla ut på en plåt.
» Tänk på att degen flyter ut lite under gräddningen.
» Grädda mitt i ugnen i ca 10-12 minuter (tills dem är gyllenbruna)
» Ta sedan ut dem & skär i snittar medan dem är mjuka. Låt svalna sen är dem redo att ätas :)
 
 

Vaniljmuffins

Idag fick jag ett lite ryck efter frukosten. Blev att baka enkla goda vaniljmuffins. 
Stora, fluffiga & goda blev dem :)
 
Recept:
 
2 Ägg
2 dl Socker
3 dl mjöl
2 tsk Bakpulver
2 msk Vaniljsocker
100g smör
1 dl mjölk
 
» Vispa äggen & sockret poröst, blanda sedan i mjöl,bakpulver,vaniljsocker.
» Smält smöret, häll i det i smeten tsm med mjölken.
» Rör till en jämn fin smet & lägg upp smeten i muffinsformar.
» Grädda mitt i ugnen i ca 8-10 minuter i 200 grader.
Njut av en god fika :)
 

 

Dålig uppdatering

Ja, som rubriken lyder så har det varit dåligt med uppdatering här på bloggen. Tyvärr är det inte för någon Mini tittat ut än. Utan beror på att jag legat sjuk nu så inte funnits så mycket att blogga om. Inte kul för er att höra hela tiden hur sjuk jag är & att jag bara ligger på soffan ;)
 
Förhoppningsvis är jag på bättringsvägen nu, men vågar inte säga allt för mycket. Har för lågt järnvärde trots järntabletter så därför är immunförsvaret inte riktigt där de borde. Ska få en järn injektion nu snart för att få upp mitt järnvärde så får hoppas de hjälper. 
 
Idag går vi in i vecka 37, endast 27 dagar kvar till beräknad ankomst. Men Mini får mer än gärna titta ut nu i dagarna, börjar kännas riktigt tungt med alla kilo nu. Dessutom har jag massor av förvärkar,  nga som gör ont än, så är bara magen som förbereder sig. Dock gör det att man känner sig sjukt orörlig. 
 
Annars är allt  klart inför Mini:s ankomst. Skötbordet har vi fixat hem nu. Fynda det på ikea nu när dem gör om barnavdelningen, så fick det vi ville ha för halva priset :)
 
Nu ska jag mysa lite med Dominic framför smurfarna & njuta av det ny städade hemmet vi har fått idag. 
 
 
Magbild från helgen.