Oväntat

Gårdagen var som sagt bra & mysig med barnen. Ända fram till 8 på kvällen då jag oväntat fick jätte frossa & 40 grader feber som inte ville gå ner av Alvedon. Så blev att åka till förlossningen i Lund & ta prover. Där vi fick besked att jag inte fick åka hem utan var tvungen att stanna. Hade ökade vita blodkroppar så dem ville hålla koll på det. Så blev nya prover i dag på morgonen , som tur var sjönk dem vita blodkropparna igen & febern lättade. Hemma igen nu, jätte trött efter bara 2 timmars sömn i natt. Så trött på att vara sjuk nu. Vill bli frisk! 
 
Har en helt fantastisk fästman som tar hand om mig & barnen idag. Medan jag vilar, lagar dem egengjord pasta tillsammans. Får se hur det smakar :) 
 



Bus & fynd

Idag begav vi oss till busfabriken med barnen. Tänkte passa på innan mini födds. Dröjer lite innan man vill ta med en nyfödd dit.  Blev massor av bus för barnen alla fall & jag satt stil på en stol undertiden ;) 
Blev ett snabbt besök till Elgiganten också för att fynda på mellandagsrean, för julklappspengen man fick. Blev min efterlängtade kaffemaskin Dolce Gusto. Endast 499kr för den senaste modellen dessutom limedetion på den vita färgen. (ord pris 1399kr) så ett riktigt fynd & så gott kaffe!  
 
Nu har vi filmmys här hemma, innan det är dags för barnen att krypa till sängs.
Varit en riktigt bra lördag med familjen :) 
 
Äntligen har jag köpt min kaffemaskin!
 

Julklapp - Chocolatier

Fick min julklapp från fina F idag, någon känner mig allt för väl. Lyxiga choklad praliner låg det i en fint inslagen ask. Får se hur länge den varar ikväll (a) 
 
(vi skulle egentligen inte köpa något till varandra så var en god & fin överraskning ) 
 
 



Julfirande

Hoppas ni alla har en fin & mysig jul.
Här hos oss har det varit massor av firande & julklappar till barnen. Igår firade vi med båda barnen, så när vi hämtat Dominic hos sin pappa & R så blev det julklappsöppning här hemma innan vi skulle iväg & fira julafton.
Barnen blev väldigt glada för sina presenter jättehärligt att se. Blev ytterligare en del julklappar när vi var och iväg & firade jul på kvällen. Tyvärr fick vi lämna firandet lite tidigare då F tråkigt nog är sjuk, & jag som knappt kan gå på grund av att det gör ont. Men i övrigt har det varit en riktigt mysig julhelg. ♥
 
Nu är vi helt slut här hemma. Blir en lugn eftermiddag, Dominic leker med sina julklappar medan jag & F vilar upp oss. Har precis spelat ett xbox spel med Dominic som barnen fick i gemensam prensent igår kväll. Skylander som det heter, måste säga att det var verkligen ett fint spel, & mycket roligt både som barn & vuxen. ;)
 
 
 
 

Barnmorskan

Ligger nu ner krypen i sängen, lite tidigt men är man trött så är man. F ligger brevid & läser, medan jag små kollar lite vad vi ska ha med till bb sen när de väl är dags.
 
Var hos barnmorskan på besök idag som jag nämde tidigare att jag skulle iväg till.
Fick höra de där fantastiska lilla hjärtslagen. - så mysigt att höra.
Mätte magen, där barnmorskan även bekräftade att magen inte heller växt något sen sist. Så hon förklarade lite att om Mini inte växt något till nästa besök, så blir de möjligen prat om igångsättning. - så vem vet vi kanske har vår mini hos oss om ca 10 dagar. Är i vecka 35 då så är helt okej att födda, bara att mini verkligen är en liten mini bebis då.
Får hoppas han har det bra i magen tills han kommer ut alla fall. Inte jätte orolig men klart de väcker lite tankar om varför han helt plötsligt slutat växa. Inte så att jag slutat äta eller något för upp i vikt har jag gått sen sist alla fall ;) oavsett om de blir igångsättning, han är liten eller att vi går hela tiden ut så tror jag det blir bra i slutändan ♥
 
 
 
 

Fredag

Idag är det verkligen sjukstuga här hemma, både jag & F är dunder förkylda. Kan hoppas man är frisk till jul. För börjat bli ganska trötssamt att vara sjuk. Blir bara massa vila idag, endast ut när vi ska till barnmorskan. Förutom det blir det soffan/sängen hela dagen. Lite tea & film kanske skulle passa bra nu. :)
 
Blev lite mys frukost med American pancakes idag. 


 
 
 

Kontroll besök

Igår var jag hos specilaistmödrarvåden på kontroll besök som vanligt. Livmodertappen är nu nere på 2cm så en lugn jul är beordrad - kan man ha en lugn jul;) ?
Mini har alltid följt sin växa kurva som han ska & legat på -0% liten. Men på gårdagens besök hade han dippat ända ner till -15% liten, på endast 2 veckor. Blir återbesök om 10 dagar för att se att han inte dippar mer i kurvan. - man har slutat bli förvånad när man får halv dåliga besked.  Får hoppas han växt tills näsa gång och inte stannat av helt. Dominic stannade av helt i växt dem två sista veckorna han låg i magen, -28% var han, men han följde sin egna kurva även om Dominic var för liten i magen så var han det under hela graviditeten. Men mini avviker på ett annat sätt. Så får hoppas mini inte gör detsamma & stannar i växt redan nu. Men inte alls förvånad om vi får en bebis innan årsskiftet. - Även om alla säger att jag ska hålla igen. 
 
Mini var väldigt pigg & frisk annars i magen. 
vi kunde se han öva på att andas. Vilker är ovanligt att se på ultraljud, då bebisen endast gör det när den har överskotts energi. Men var ett positivt friskhets tecken sa läkaren :)
Blir vanligt barnmorske besök idag, så får se vad hon säger där.
 


 
 
 
 

19 December

God morgon!

Precis lämnat prinsen på dagis. Hans pappa hämtar han idag, så ser inte min fina prins fråns på julaftonsmorgon.- många dagar med saknad. 
Blir några dagar nu att vila upp sig på, så man kan vara helt frisk till jul.  
 
Var iväg igår i kristianstad hos ögonläkaren med Dominic. Var en återkontroll där man kollar synen med glasögonen på, för att se hur mycket bättre han ser med dem. & han gör framsteg i synen när han har dem på.
Vilket är jätte skönt. Nu ska vi träna de sämre ögat, genom att sätta en ögonlapp på hans bästa öga 2 timmar om dagen. Fram tills nästa återbesök om ca 3 månader. Dominic var jätte duktig! Han är inte jätte förtjust i lappen, men bara att uppmuntra vidare om att de är bra för ögonen :)
 
Idag blir det vila vila vila, innan besöket hos specialist mödrarvården i eftermiddag. Blir att kolla livmodertappen & tillväxten. - Får se vad Mini väger idag. 
Är bara 45 dagar kvar nu till beräknat datum. Längtar efter att få se hur vår fina mini ser ut & vad för liten person han är. 
 
Nu ska jag göra mig en kopp varm choklad & vila i soffan. 
 
Magen vecka 34. 
 


 

Måndag

Helgen är över & de är ny vecka. Skulle varit familjemys denna helg, men helgen började med att jag blev sjuk.
Startar även veckan med att vara sjuk. både dragit på mig feber,hosta som sliter sönder luftrören, halsont, haft smaklöksinflamation - vilker äntligen lagt sig. lyckats få någon allergisk reaktion också, då ena kinden är helt röd & kliar. Ja allt möjligt har jag fått. Enda positiva är väl att jag är sjuk denna veckan & inte nästa vecka mitt under julen. För det vore verkligen tråkigt. 
 
F har fått sysselsätta båda barnen själv i helgen. Men inte varit några större problem med det, utan gått jätte bra.  Just nu leker dem för fullt medan jag ligger i sängen & F lagar middag :)
 
 Favorit jullatten 
Gingerbread latten från fikan förra helgen med Linda


 

13 December

Har varit två fulla dagar i rad nu, igår var vi & tittade på Fs dotters dans uppvisning. - Super duktig var hon.
Direkt efter det blev det julbord med Fs jobb på svaneholms slott, massor med god mat & trevligt sällskap. Dessvärre hade jag så ont av samandragningar,så var inte helt på topp. Var ett litet tag då jag trodde vi skulle få åka in, men som tur var lugna de sig hyffsat under natten. Men så trött idag!
 
Idag blev det en väldigt tidig morgon för hela familjen. Dominic hade lucia på dagis - Jätte duktig pepparkaksgubbe, en liten sång fågel. Han var så glad för R, hans Farmor & Farbror kom & tittade på honom också. Efter lucian så blev det rutin ultrlajud. Tyvärr fick vi inga bilder på Mini eftersom han har fixerat sig. Så hon kunde bara mätta & kolla vikten. Förutom de att vi inte fick bilder så såg allt bra ut :)
En bra start på dagen, ikväll kommer Fs dotter också så blir massor av familje mys. ♥
 
 
Nu ska jag vila innan de är dags att hämta hem Dominic. - Hade kunnat somna ståendes.
 
 


 
 
 
 

Nytt

Nu har jag skapat en kategori som heter "Recept" - på tiden jag vet. Så där kommer jag lägga in alla mina recept framöver. Har bara hunnit lägga över några inlägg ditt. - Dem alldra nyaste. 
Tyvärr kommer inte alla recept jag lagt upp tidigare finnas där, utan dem ligger längre bak i allmänt. 
Men lovar att alla nya recept kommer ligga i kategorin, så de ska vara enkelt för er att hitta dem :)
 
Min blogg kommer nu även finnas på www.hittarecept.se på matbloggstoppen. 
 
 
 

Choklad gräddkola

Fick ett ryck att göra choklad gräddkola nu ikväll. Super enkla att göra & en av mina favorit julgodisar. 
 
Recept
50 g Smör
3 dl Grädde
3 dl Socker
1 1/2 dl Ljus sirap
1/2 dl Kakao
1 1/2 msk Vaniljsocker
 
Blanda alla ingredienserna i en stor tjockbottnad kastrull. ( Tänk på att kolan koka upp ganska högt mot kanten så ta hellre en för stor kastrull.) rör runt lite i kastrullen så allt blandas, sedan låter du de koka upp på hög värme. När det börjat koka sänk värmen till medelvarmt. Du behöver ej rör medan de kokar. Låt de bli 125 grader varmt så blir de en lagom seg & mjuk kola. vill du ha den hård är det 130-135 grader som gäller. Har du ingen temp, så kan du göra kulprovet efter ca 20-30 minuters kokande. Jag hällde upp kolan i muffinsformar för att det skulle bli enklare att få de i portioner. Går att använda mindre formar om man vill också, själv hade jag bara muffinsformar hemma. Låt kolan stå svalt/kallt i ca 1-2 timmar, innan du kan njuter av den goda krämiga gräddkolan :)
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Ny vecka

 Varit dålig på att uppdatera under helgen. varit en ganska lugn helg i snön & blåsten. 
Blev en jätte mysig fika på starbucks i lördags med bästa Linda. Gott kaffe & trevligt sällskap. 
sömn däremot har varit jätte begränsat i helgen, knappt kunnat sova alls. Ligger jag på sidan får jag sammandragningar & magen blir sten hård. Men ligger jag på rygg mår jag extremt illa. Så varit svårt att veta hur man ska ligga för att kunna somna.
Tog upp mitt sömnporblem idag när jag var hos barnmoskan, nu när vi gick in i ny vecka. - Vecka 33 är vi i nu. Fick veta att jag alla fall skulle låta bli att sova på rygg, eftersom jag mår illa så beror de på att Mini trycker på en stor blodåder. Vilket gör att jag & Mini inte får riktigt allt de blod vi behöver. Annars såg allt bra ut på besöket. Fick veta att Mini fixerat sig nu, vilket är ganska tidigt. Nu återstår de bara att se vilket år han väljer att komma ut på. Men är inte så konstigt att magen kännts så tung under helgen, om han redan fixerat sig. Känner mig oböjbar ;) Nu ska jag vila resten av dagen innan det är dags att hämta hem min stora prins från dagis. Han var på jätte bra humör idag när han vaknade :) 
 
 


 
 
 
 
 

Julklappar & Julpyssel

Nu är julklapparna inslagna & klara. Fick hem beställningen igår, Var en del att slå in. Så nu intar jag soffan med en väldigt värkande rygg. - Märks att man börjar bli tyngre även om magen inte är den största. 
Passar bra med lussebulle & varm choklad nu. Sen är det dags för julpyssel på Dominics dagis. Vilket han ser fram emot jätte mycket. - ska bli mysigt.
Ikväll blir de föräldrargruppen också. Blir full rulle idag. Så tror den här dagen kommer gå ganska snabbt. 
 
Massor av julklappar, fattas endast 3-4st sen är allt klart. 
 
 
 
 
 
 
 

Jul gott

Nu är mina lussebullar,lussekatter,saffransbullar klara. - Goda bullar har många namn ;)
 Jag är riktigt nöjd med resultatet. Dem blev luftiga & saftiga precis som jag ville. 
 
Recept
 
150g smör
6 dl mjölk
50g jäst
1 pkt saffran
1 dl socker
14-16 dl mjöl
1 ägg
1/2 tsk salt
 
Tillbehör
Russin & 1 ägg till pensling
 
 
Börja med att smälta smöret i en katrull, häll sedan i mjölken, vätskan ska blir fingervarm.
Smula jästen i en bunke, & häll i saffranen. Sedan häller du mjölken/smöret i jästen & saffranen. Blanda tills jästen är helt upplöst. Sedan ska ägget, sockret, saltet & mjölet i. Ta lite mjöl i taget, tänk på att inte ta i för mycket mjöl. utan degen ska vara slätt släppa från bunken men ändå lite klibbig. 
Låt sedan degen jäsa i 40 minuter under en handduk. strö lite mjöl åvanpå degen så blir den inte torr när den jäser.
När degen jäst klart knådar du den på ett mjölat bord. knåda bara lite, gör du för mycket blir degen överarbetad. sen är det bara att göra fina lussebullar. låt dem sedan jäsa i 30 minuter till innan du sätter i russin & penslar med ett ägg.
Ugnen ska vara på 250 grader. bullarna ska gräddas ca 5 minuter tills dem får en fin gyllenbrun färg. 
Lycka till!
 
 
 
 
 
 

Julbak

God morgon.
Här kör vi lussbullsbakning, det enda jag inte han med i helgen. Får hoppas dem blir goda & lyckade. 
Så när Dominic kommer hem blir det lussebulls fika & mys tillsammans :) 
Annars idag händer de inte så mycket. Ska slänga i en maskin tvätt bara.
 
Nu har degen jäst klart så dags att göra klart mina lussebullar. kommer upp bilder & recept när dem är klara :)
 
 

2 December

Idag bar det av till specialmördrarvården efter Dominic var lämnad på dagis. Min mamma som följde med idag, då F fick förhinder. Mini växer som han ska, han vägde 1846g. - Vår fina prins. Tappen hade även stannat där den är, vilket är positivt för stunden. Så nästa besök blir om 2 veckor :) 
 
Går in i vecka 32 idag, två månader kvar tills vår mini ska komma ut. Tiden har gått fort nu, trots allt vilande på soffan. Känns som sista tiden kommer springa iväg, alla fall nu i december då myclet händer åt alla håll. 
Bara denna veckan händer de något lite nästan varje dag. På onsdag är de julpyssel på Dominics dagis när jag hämtar han. Sen på kvällen är det föräldrargrupp. På torsdag är de julmingel på Fs jobb & fredag är det vanligt barnmorskebesök. Lördagen ska spenderas inne i malmö med bästa linda, ska ta en julfika tillsammans. Sen ska vinterskor till Dominic införskaffas. Så ja en del planer har vi denna veckan :) 
 
Gravidmagen vecka 32.
Där inne ligger vår efterlängtade Mini.♥
 
 
 
 

1 Advent

Eftersom Lördagens planer blev ändrade, fick de bli allt i söndags istället. Direkt efter frukost blev det att köpa en söt liten plastgran. Blir en dyrare & mer trovärdig platsgran nästa år, som man kan ha alla jular framöver. 
När granen var fixad blev det en sväng till vellingeblomman. Tyvärr var inte barnen på bästa humör, två trotsiga barn hade vi. - men såna fajter får man ta ibland som förälder. När vi kom hem blev det mellis & disskution om hur man uppför sig & visar respekt. Så barnen fick säga förlåt & förklara vad dem hade gjort för fel. Efter det Blev dagen hur bra som helst. Blev pepparkakasbak hos min mamma, sen hem & klä vår julgran. 
1 advent avslutades hos min syster, där min släkt åt julgröt tillsammans. Hade två trötta barn som somna direkt när vi kom hem, efter allt bus med dem andra barnen. 
 
 
Julgranen barnen gjort så fin tillsammans, & F fick sätta stjärnan i toppen. 
 
 

Familj & vänner

Helgen hade jag i stor sett planerat väldigt noga. Men fick snällt ändra mina planer, när vänner & familj överraskade mig i lördags med en liten "babyshower" eller lite mer "skämmabort jennii dag" blev det. 
F sa vid frukost bordet att mina planer inte blir av, utan han tar barnen & försvinner några timmar.
Sen efter det dök både familj & vänner upp med en söt liten hjärtetårta. Blev lite presenter till mini & jag fick nya fixade naglar, blommor & chokladpraliner. - Lyx! 
 
Fina blomarrangemanget jag fick av mormor.
Tack alla som överraska mig. ♥