Happy Girl

God kväll läsare
Hoppas ni har en mysig Valborg. :)

var tänkt att vi skulle kolla på brasa ikväll men eftersom Dominic haft hög feber innan i dagarna & de blåser så mycket idag hoppade vi över det & har familje mys hemma framför el brasan istället :) Dominic & F är lediga i morgon så dem kan njuta av "sovmorgon" medan jag ska upp & jobba ;)


Just nu njuter jag av vardags lyxen där min fina sambo lagar god middag & Dominic badar.
Varit en dag med mycket att göra på jobbet fick vara chef över två tjejer som följde med på en flyttstädning. Kändes bra att få planera & styra upp jobbet idag. :) (vilket är bra övning för framtiden då de är meningen att jag ska göra det.) så skönt att varva ner lite nu på kvälls kvisten när man är så uppe i varv när man kommer hem.









Söndag

Dagens startade med en solig morgon & frukost på sängen till underbara F.
Sen åkte vi in till Ikea för andra gången i helgen, köpte mycket fint till lägenheten tillsammans. Bland annat trätrall till balkongen & nya ute möbler. Blev jätte stor skillnad. Innan ville man inte ens gå ut där. Nu är det hur mysigt som helst på balkongen. Behövde köpa ett paket trätrall till därför de extra besöket på Ikea idag.

Helgens köp har varit
Trätrall
Ute möbler
Sittdynor
Fusk får fäll
Olika sortes prydnads kuddar till sovrummet
Ljus.
Orkidé + kruka
Tavel ram
Sen lite små förvaring till pyssel.

Inget var speciellt dyrt heller så vi kom billigt undan. Lagt ut ungefär 500kr var plus present kortet så en massa fint för inte så stor summa pengar :)

Bilder från helgen!


Lördag

Idag är hel dagen planerad.
Haft sovmorgon & mys frukost med F.
Nu ska vi bege oss till oxie för att hämta en kabeltrumma (vi ska måla vit & ha som soffbord) vi får kabeltrumman för bytet mot godis påse till hennes barn. (istället för att betala 900kr som dem kostar) ett bra byte eller vad säger ni? ;)

Sen är de mot Ikea, rusta & entré blir säkert fler butiker på vägen. Vi ska ha en hel dag, att bara mysa inne i stan, & njuta av varandras sällskap :)


Dagens Jennii


Körskolan

Igår var jag på körskolan, första gången på två år. & min körskolelärare kom till och med ihåg mig ;)

Var super nervös för att köra, men jag har aldrig kört så bra som jag gjorde igår. & då var de ändå två år sen sist. Och körde aldrig så bra då. Så riktigt skönt. Flöt på mer när jag körde & även läraren sa de till mig. Stolt!
Har bokat in lite nya kör tider & även skrivit upp mig på övningskörnins kurs så man får köra hemma. Ska köra med min chef som snällt erbjöd sig. Så ska köra till & från jobben så man får lite extra övning.

Ser ut som jag kommer ha körkort i sommar :) håll tummarna!


Sovmorgon?

Hej läsare.

Då var de fredag igen, veckan har gått så fort antagligen för de har varit mycket på jobbet.
Men idag är jag ledig, dessutom är de Barnfri helg så sovmorgon låter ganska naturligt. Men nej.. Pigg som en lärka kl 07:00.. Blivit morgon pigg av alla tidiga morgnar. Så idag blev de ingen sov morgon inte hur mycket jag en försöker somna om.

F har gått till jobbet nu så är hemma själv, vet inte riktigt vad planen blir idag. Plocka undan lite här hemma sen får vi se vad som händer. Nu blir de lite frukost mys & egentid.

Ser inte ut som solen ska titta fram idag heller, typiskt för att man är ledig & vill njuta av solen, var så fint väder igår. Men håller tummarna på att den kommet fram idag :)




Skurup

I onsdags var vi på ko utsläpp vilket Dominic tyckte var jätte kul. när vi kom hem sen somna han på soffan. Super sött!

Fick inte ta så många bilder på honom, men fick en alla fall :)



Torsdag

Idag är schemat fullt,
Sitter på tåget in till Ystad nu, ska börja med körkortet igen så första kör lektionen nu på två års uppehåll.
Sen är de vidare på städ jobb i Ystad direkt efter. Slutar inte fråns 20:00 idag lite tråkigt men fördelen är att jag är ledig hela dagen i morgon :)

Mitt schema idag har varit
08:00-13:00 -städ jobb
13:00-15:00 - hemma paus
15:10 -ta tåget till Ystad
16:05-16:45 -kör lektion
17:00-20:00 - städ jobb Ystad
20:30 mys med finaste :)

Dessutom kom lönen idag, första städ lönen. Kan säga att de känns underbart att allt slit faktiskt ger något jämfört med det andra jobbet.
Så en glad Jennii idag i det helt fantastiska vädret!




Gårdagens outfit :)


Dejt

Igår (måndag) så var jag & fina F på Dejt, jag blev bjuden på mat & sen kollade vi på inspelningen av Robins show. Var riktigt kul & mysigt, maten var jätte god dessutom. F bjöd på detta då jag fick de som present på alla hjärtans dag, lite egen tid tillsammans första barnfria dejten ute, ovant att inte ha något av barnen busande omkring där vi va ;)
Dominic var hemma hos min syster & hans två kusiner, han hade jätte kul. När vi hämtade dominic vid tio var busungen fortfarande vaken så han somna snabbt när vi kom hem :)


Två Barn

denna helgen har vi som sagt haft båda barnen & nu är helgerna bytta så nu kommer vi alltid ha dem samtidigt :) igår (söndag) så var det verkligen full rulle på hela familjen från morgon till läggdags. började med att tvätta på morgonen, & få i barnen frukost innan vi begav oss ut till skogen på en härlig promenad i det helt underbara vädret, direkt efter skogen blev det lekplatsen med fika pause. :)

sen efter ett par timmar näe vi kom hem blev det middag direkt, sen blev vi alla förvånade när de knackade på dörren och två granbarn stod utanför & frågade om vi hade några barn att leka med ;) så dominic & Fs dotter fick leka med dem ute på kvällen innan läggdags. vi har en gemensam utegård på en våning ner där man kan grilla & ha utemöbler. en plats man delar med alla grannar. & eftersom de ligger på andra våningen & är en murrunt så är den ett bra ställe för barnen att leka på utan att man är orolig att dem kan springa iväg dessutom ser vi hela uteplatsen från köksfönstret så perfekt för nyfiken var man ju när dem var ute & lekte med granbarn för första gången.
men så här man gärna bor med barn där ens egna barn kan leka med grannarna. har verkligen hittat rätt med lägenheten. knappt vi fick in barnen igen men trötta var dem vid nattningen :)

bilder från skogen.









Helg

Hej läsare, inte meningen att inte updatera på hela helgen, men blogg appen vill verkligen inte funka för mig när jag behöver den. så har äntligen hittat sladden till Fs surfplatta (en annan typ av app på den) så nu kan jag blogga igen. i lördags firade vi fina F som fyller 24 på tisdag, så jag bakade självklart tårtan. Men inte blev inte helt nöjd, glasyren blev ej så lyckad som förra gången men efter 1 1/2 timme lyckades jag rädda glasyren så pass att den gick att använda, men var för varmt i köket så den smällte snabbt så svår att arbeta med, lite pill med mjölkfritt i bland men tur frysen kan rädda en ibland.men gof blev den. chokladtårta med sojagrädde, jordgubbar & maräng/smör fluff glasyr.  
Bilder från lördags, fick äntligen använda mitt fin porslin jag ärvt av min mamma :)

Mysdag

Idag har varit en riktig mys dag,
Började med att åka med mamma till morfar på morgon som fyller år. Så blev tårta & små firande.

Mamma, jag & minsta lillasyster åkte in till Ystad en sväng efter besöket, blev lite små shopping, ljus, lördagsgodis skålar till barnen, fynda även en jätte fin bh för 45kr på hm :) dessutom fick jag med mig födelsedags present till F som fyller år på tisdag. Han ska firas med tårta och annat mys. Självklart bakar jag tårtan själv :-)

Just nu Nattar F barnen, vi har båda barnen denna helgen så nu har vi bytt helger så vi har dem samtidigt så nästa helg är de barnfritt, så talas om en tur till Ikea (?) & massa massa mys.


Bilder från dagen!


Love


Vårt Hem

Till er som varit nyfikna på lägenheten.
Så har jag nu tagit lite bilder (ursäktar röran) :)

 


Inspiration Flicka


Inspiration Pojke


Inspiration Sovrum


Min lediga dag

Jag var som sagt ledig i fredags & dagen gick åt till att bara ta det lugnt. Men testade även att göra rosa melerade marshmallows med kokos på. Ganska enkelt & jätte gott. Perfekt till kaffet eller till små gottegrisar :)



Funkar igen

Bloggen appen har inte riktigt velat funka för mig så inte kunnat skriva något.

idag är F och pluggar så jag & hans dotter har egentid. Vi gjorde precis jätte goda fattigariddare på sojamjölk & utan mjöl.
Med lönnsirap & banan till mellanmål. Omtyckt av både små som stora :)

Resten av dagen blir bara mys när F kommer tillbaka. Sen får vi hem prinsen ikväll också :)


Fin överraskning

Igår när jag kom hem efter jobb, vid halv nio så överraskade fina F mig med trerätters middag han hade lagat.
Jätte fint gjort & super gott.

Förrätten- gourmé sallad

Varmrätt- ugnsbakad lax & potatis med hemma gjord sås & färska kryddor.

Efterrätt- jordgubbar med glass & grädde.

Så fin sambo jag har. Var en mysig Barnfri kväll. Kände mig bortskämd till Max :)



Frukostmys

Började morgonen med frukost mys med Dominic, är F som fått lämna på dagis den senaste veckan. Så mysigt att få ha lite extra mys med Dominic idag när börjar 11:30-20:00 istället. & Dominic ska till sin pappa idag så man får passa på. För nu ser jag inte min prins från söndag kväll.

Blir en sen jobb dag både för mig & F idag. Så blir en myskväll bara han & jag nu när vi är barnfria till i morgon kväll då Ida kommer. Men jag är ledig i morgon så de ska bli skönt :)


Oväntat

När jag kom hem från en 10 timmar arbetsdag, så mötes jag av min fina sambo som hade köpt oväntade "uppskattnings blommor" jätte fina tulpaner :) är super glad! Är så lycklig med allt nu, boende ( härligt att se dominic trivas så bra i nya lägenheten han är verkligen så glad! ) familj & jobb.det börjar gå framåt med allt nu :)

Blir en lång dag i morgon på städ jobbet också. Men ska även ringa körskolan. Ska sätta igång med körkortet på riktigt nu. Har en del pengar från stipendiet kvar från skolan, men skattepengarna som kommer, ska satsas på körkortet så jag kan få ännu mer i städjobbet och så småningom kunna jobba mig uppåt :)

Håll tummarna för mig nu att det inte tar allt för långtid med körkortet!


Barnlampor

Blev även om målning av dessa lampfötter, var mörkbruna från början.
Dominics blev ljus nogatfärg och Fs dotters blev ljus rosa med rosa lampskärm ska köpa en ljusblå till Dominics sen. riktigt nöjd med resultatet tänk vad lite färg kan göra :)

Före & efter bild


Gammalt blir Nytt

Målade om ett vinställ & fyra korgar,
Gillar inte träfärgen så passade på att måla om dem när vi ändå hade färg hemma. Blev super nöjd med resultatet. Verkligen stor skillnad.

Före & Efter bilder


Underbar Lördag

Igår hade vi båda barnen, så full rulle hela dagen var de absolut. Den lekte hela tiden. Knappt dem kunde varva ner igen ;)
När vi hämtade upp Fs dotter så åkte vi direkt till Ikea, skulle ha lite små saker. Gick hur bra som helst med båda barnen, dem var glada och hur snälla som helst,:) blev både fika & korv vilket barnen älskade.

Resten av dagen blev de massor av bus. Så två trötta barn & två trötta föräldrar var de mot kvällen.

Lite bilder från dagen :)


Phu!

Förlåt läsare för dålig uppdatering.
Varit mycket med att Lomma iordning efter flytten, sen började jag på ett nytt jobb i tisdags, timanställd på ett städföretag så har jobbar många timmar denna veckan. Men klagar absolut inte storm trivs, härliga chefer & varierad miljö. Känner mig pigg & glad när jag kommer hem även om jag jobbar 10 timmar visa dagar, har dock inga fasta tider än. ( tur man har en underbar sambo som ställer upp med lämning & hämtning på dagis )

I morgon blir det att jobba 6 timmar. Har redan fått en del ställen jag ska ha som mina egna att jobba på. Och fram över finns de tal om uppgradering till ungefär som en projektledare som både städar
Men har koll på andra anställda. Så nu är de bara att göra allt man kan för att sköta sig och visa att man vill. Jag ska satsa på körkortet när skattepengarna kommer för lite det de hänger på om de ska bli uppgradering :) men får jätte mycket positivt från cheferna vilket är härligt!

Men nu ska jag gå och mysa med sambon och äta nybakad kladdkaka:)

Kommer upp bilder på lägenheten så fort vi fått lite mer ordning:)