Trött!

 
Precis kommit hem från en tur i Ystad med min syster. Blev att kolla lite smått i affärer & en mysig fika på favorit caféet. Så nu har jag bäddat ner mig i sängen en stund innan jag ska hämta Dominic kl 14.
Är så trött! varit vaken sen 03.42. Då min kära fästman är förkyld & började snarka, vanligtvis brukar de gå & putta på honom, men inte denna gången. Så inte fått en minsta blund sen dess. Hade sammandragningar en stund också, så de hälpte inte alls att somna. Van vid lite sömn är jag ju deffinitivt när mini kommer ut ;)
 
Kan hoppas på en lugn dag, men svårt att tro då vi har båda barnen idag. Så blir nog motsatsen till lugnt ;)
Bara att köra på ändå & hoppas på mer sömn i natt istället. 

Bröllop

Hittat den här helt fantastiskt fina lokalen till vårt framtida bröllop. Ska kolla på den i helgen då dem har öppen visning. Vill ha en riktig uppfattning om hur stor & hur den ser ut. Så den verkligen passar oss. Allt ska vara perfekt den dagen ♥
Även om vi inte ska gifta oss nästa år, så måste man vara i god tid för att ens få ett datum på lokalen. 
 
Gjorde ett lite collage så ni kan se hur fint det är.
Helt förälskad i stilen!
 
 


Dominic

Fick igår sms om att Dominics glasögon var klara. Passade på att hämta ut dem i malmö när vi ändå skulle handla. Glad pojke här hemma, Jätte söt är han. reaktionen imorse när han invigde dem var "wow tv är större" 
*mamma du är mycket längre än F" Min älskade pojke♥
 
 

Svårt att få bild på någon som inte vill bli fotad ;)
 
 

Minis hörna

Tog lite bilder på hur Minis hörna ser ut än så länge. 
Ska bland annat komma upp två hyllor, som tavlorna & hästen ska stå på :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dominic Väljer

Hade tur med vädret när jag hämtade Dominic på dagis, var uppehåll nästan hela vägen. Man kan inte ha otur hela tiden.
Nu har vi precis ätit pannkakor med hallonsylt, Dominic valde lunch i dag. Han hjälpte även till att göra dem. Dominic gillar verkigen att hjälpa till i köket & duktig är han också. - en liten blivande kock kanske ;) 
Tänkte dra över snabbt med damsugaren nu, sen invänta att F kommer hem. Ska inhandla vad som behövs till middagarna resten av veckan. Målet är att handla tillbehör för max 50kr per middag. Bas sakerna har vi redan hemma sen storhandlingen. Räknade efter & verkar inte omöjligt att hålla. - Planering gör allt billigare, Så billigt måste inte alltid innebära tråkigt enkelt. 
 
 
 Älskade pojke♥
 
 
 
 
 

Mys under filten

Brr, precis kommit hem från att ha lämnat Dominic på dagis. Skulle så klart börja regna mycket mer när jag skulle gå hem igen. - Min tjocka jacka går inte att stänga längre, lilla magen tar emot. Dags att kolla efter ny?

Vad passar inte bättre när de regnar & blåser ute, än att mysa ner sig under filten med en varm kopp tea, clementiner & riskakor!. Blir nog en film också. Innan det blir att plocka upp alla leksakerna, som ligger utsprit på golvet. Ska passa på att slå in resten av julklapparna också,  köpte nytt presentpaper idag eftersom det andra inte räckte.  - Två nyfikna barn & oinslagna presenter är ingen bra kombo, bäst att slå in dem i tid. 
Älskar att slå in julklappar, sån mysigt känsla & sen får man använda sin pyssliga sida också :)
 
En av julklapparna från förra året,
Tyvärr dålig bildkvalité.
 
 
 
 

Barnmorskan

Veckan börjar med ny graviditets vecka, nu går vi in i vecka 27, 97 dagar kvar till Bf.
Har precis kommit hem från barnmorskan. Gick bra i dag som alltid. Har verkligen en jätte bra barnmorska. Hon dubbel kollar alltid så man mår bra, & har man frågor är hon jätte duktig på att svara. Känns skönt att gå till någon man verkligen gillar. 
 
Som jag nämde såg allt bra ut idag, hjärtljuden lät bra, så mini mår bra där inne i magen. - Som vanligt sparkade han så fort vi skulle lyssna på hjärtat.
Blev blodprov i dag också, eftersom jag är Rh negativ. Är för att kolla så min kropp inte börjat bilda antikroppar.För då måste man ha extra koll på det. 
Magen växer även på i sin egna takt, Sf måttet var 23cm. så ligger på den lägre kurvan. Barnmorskan tror vi får en liten bebis i närheten av vad Dominic var. så länge han följer sin egna kurva så är allt bra :) 
Vi bokade in alla framtida möten också. Ända fram till vecka 39, fast den gången hade hon svårt att tro att vi kommer. För Vi & hon gissar på att mini redan kommit ut vi den tiden. :)
- vi gissar att mini tittar ut mellan den 28 dec - 15 jan, så får se om vi har gissat rätt. 
 
 


 

Ny vecka

God morgon
Sitter & njuter av en kopp av mitt favorit tea. - köpt hem tre packet, så det inte ska hända att det tar slut igen i vart enda affär när jag ska ha. Är snart dags att göra sig i ordning här hemma. Ska strax lämna dominic hos min syster, medan vi åker till barnmorskan. - Blir mättning av magen, vikt, blodprov & höra minis hjärtljud♥ Updaterar om besöker när vi kommer hem. 
 
Annars i helgen har det både varit full rulle & väldigt lugnt. Både hunnit med ullareds besök, blev julkpappar, Vantar & mössor till barnen. Nu är vi redo för vintern!
Även blivit mysiga frukostar & fika med fästmanen i helgen. Njutit av lite egentid tillsammans. 
Däremot igår fick jag en släng av riktigt raslöshet i kroppen. Ville göra något men viste inte alls vad. Det hela slutade i köket som vanligt, men denna gången blev det lite godisar som blev till. - Morzartkulor & Snöbollar. 
 
Nu ska jag se om jag kan få på busungen lite kläder :)
 
Mina hemma gjorda godisar, riktigt mumsigt. 
 
 
 
 
 
 

Pojkarna har sagostund <3



Babydjungel

Finns så mycket olika märken av allt man ska ha till en bebis. Till & med så många märken att man tycker att det är för lite märken att välja mellan. - Blind är vad man blir.
 
Vi har haft lite disskutioner här hemma om vilken napp vi ska ha till mini. Den vi först tänkte, kommer antagligen inte funka att ha. Men hittade en annan sorts napp, vi tror hade passat väldigt bra.
Chiccos Gomotto silikonnapp. Den är helt gjuten i silikon, så finns inga vassa kanter eller mellanrum där det kan billdas bakterier i. Tror den blir bäst för mini. Ska höra med barnmorskan vad hon tycker :)
 
 
 
 
Sen skötväska ska vi inte tala om hur svårt det är att hitta. Vill ha en snygg & med mycket plats utan att behöva kosta 1000-2500kr. Hittat en jag gillar nu från Skip hop- Någon som haft skötväska från det märket?
Gillar designen &  den ser väldigt rymlig ut. 
 

kostar 749kr ny,
men finns jätte fina begagnade till bra pris också.
 
 
 

Question

Tänkte skriva ett litet inlägg om läppspalt & varför man får det. 
Fick en fråga angåendet det. så ska göra mitt bästa att förklara :)
Detta är sån information vi fått av barnmorskan/läkaren & sånt jag läst mig till på olika sidor. 
Så inget är 100% exakt. Men hoppas det hjälper er att förstå & få svar på era frågor :)
 
Finns tre typer av läppspalt
* Läppspalt där endast läppen är delad
* Läpp & käkspalt, då både läpp & tandkött är delat.
* Läpp, käk & gomspalt, då är det en genomgående spalt från läpp till gom.
sen finns det många namn ovanpå detta, beroende hur stor eller vilket håll spalten går på. 
 
När man får veta att barnet har spalt.
Ofta upptäcket man inte via ultraljud att dem har en spalt. Då de är ofta är lätt att barnet ligger med handen för eller med huvudet neråt, som våran lilla mini gjorde vid rutinultraljudet. Eftersom vi hade inbokat för extra ultraljud för hjärta & tillväxt så upptäcktes hans spalt redan nu i magen via 3D ultraljud. 
Däremot kan dem endast se om han har läppt spalt. Om han har käk eller gomspalt också är väldigt svårt att se innan han är född. - Så lite ovisshet lever man i tills dess.
Eftersom vi fått veta i förtid att han kommer föddas med minst läppspalt, så kommer vi få åka in till plastikkirurgin & göra ett studiebesök redan innan han är född. Då ska man även prata lite om eventuella operationer hur det går till. Så vi får så mycket information som möjligt. - Vilket jag tycker är jätte positivt, då man hinner ställa in sig lite mentalt på operationen & liknande. 
 
 
Varför ett barn får en spalt, vet man inte riktigt hundra. Man talar ibland om att vissa mediciner under graviditeten ökar chanserna. 25 % av barnen som har kombinationen läpp,käk & gomspalt beror på ärflighet, att någon i föräldrarnas släkt haft det. Annars är det bara en tillfällighet. - Som det antagligen är i vårt fall.
Födds ca 180-200 barn i sverige varje år med någon typ av spalt. "Missbildningen" sker redan i 2-3:e graviditets månaden. 
Barn med någon typ av spalt, löper även större risk att ha någon mer "missbildning".  Därför när läkaren upptäckte detta på mini, så gjorde han en grundlig koll på inreorgan & kroppsdelar. Mini är som tur frisk i övrigt & har inget annat fel. Enda är att vi ska ditt igen om 2 veckor & ta en ny 3D bild på spalten. Som förhoppningsvis ska bli tydligare denna gången. Bilden ska vi ha med till läkarna i malmö när vi ska på studiebesök, är för dem ska kunna se lite i förtid hur spalten ser ut. 
 
 
När barnet är fött, så brukar de vara att man får man en tid till läkaren ca 1-2 veckor efter föddslen. Då dem kollar på spalten. Brukar behandlas med tejp & näskrock om det behövs vid det besöket. 
Operationen brukar ske vid ca 3 månaders ålder. Hur många operationer det blir varierar beroende på hur spalten är. vanligast är ca 1-2 st. Idag blir resultaten av operationenerna väldigt bra, ofta blir det bara ett litet ärr efterråt.
Ofta kan barnet använda napp & amma som vanligt, finns även ett hjälpmedel man kan placera i barnens mun när man ska amma. - själv är jag lite nervös in för ammningen, då jag inte kunnde amma Dominic pågrund av för mycket mjölk & att han var så liten. Hoppas det ska gå denna gången, men vågar inte hoppas för mycket. Även om jag har så mycket mjölk redan & läcker så mycket, att man undrar om det ska finnas något kvar när han kommer ut ;)
 
 
Som förälder själv som får veta en sån här sak om ens barn. Är både upp & ner. Dessutom som vi fick veta det, då vi åkte in för att göra extra kontroller av annat - vilket man förberet sig på andra saker. Istället slutar det med att man får veta något helt annat som är fel. Så världen stod stilla just då, när dem sa att dem hittat ett annat fel på mini. - När man tänker efter nu kommer man knappt ihåg all information man fick. Utan har faktiskt fått ringa in där & fråga om det en gång till, bara för att känna sig extra lugn. 
dem flesta dagar tänker man inte så mycket negativt om det, utan tacksam för att man fått veta det i tid & att det endast är ett sådant fel som går att göra något åt. Där han inte kommer ha något ont av det sen. 
Andra dagar är man mer nervös om hur allt ska ske, hur spalten kommer bli & liknande. 
- För mig är jag mest nervös över operationen, att han ska behöva opereras när han är så liten. Finns alltid risker med operationer, något som ofta ligger & spökar i mitt huvud. 
 
Våra barn tog läppspalten på deras lillebror väldigt bra, ingen av dem tyckte det verkade konstigt att han har det. - var nervös över deras reaktion. barn reagerar så olika på sånt som inte är så vanligt. Vi berättade lugnt & fint för dem, visade Ultraljudsbilden & även två bilder på barn med läppspalt tog väldigt snälla bilder & visade. Så dem skulle se hur det ser ut på en bebis. - Dominic frågade jätte glad "mamma har jag också haft så när jag var bebis?" Så för dem var det inga konstigheter alls. Utan mer som om det var det vanligaste som fanns. 
Helt underbara barn har vi ♥
 
 
 
Vår älskade mini♥, ni kan skymta lite av läppspalten på bilden.
 
 
 
 
 
 

Ombokat

Idag skulle vi egentligen till barnmorskan. När jag lämnade Dominic på dagis strax förre 8, så ringde dem & bokade om mötet då vår barnmorska blivit sjuk. Så blir inte fråns på måndag istället. 
Lite synd för tyckte det var skönt att vi skulle dit idag. För att få prata lite om läppspalten & mina samandragningar.- Får snällt vänta tills nästa vecka. 
Dominic var väldigt glad att han skulle få leka extra med kompisarna idag på dagis. Så han var glad att jag lämnade honom tidigare idag. Han brukar alltid säga att jag ska komma senare. För han tycker att han alltid är mitt uppe i leken när jag hämtar honom kl 14. - Min busunge
 
Eftersom planerna blev ändrade, så sitter jag nu här med en nybakt kladdkaka - Gottegris jag vet!
Fyller i lite blanketter till försäkringskassan. drygt att fylla i blanketter enklare om man kunde gjort allt på nätet istället. Men får hoppas allt blir rätt nu :) 
 
 
 

Vecka 26

Magen & mini växer på. Går in i vecka 26 idag, så 104 dagar kvar till beräknad ankomst. - Snart nere på två siffrigt! Har en del kvar som ska fixas & inhandlas innan mini kommer. Har bestämt vad av det mesta som ska inhandlas. Det enda jag inte bestämt än är vilken skötväska vi ska köpa. - Några tips på bra & rymliga skötväskor? 
 
Imorgon har vi tid till barnmorskan för rutinkontroll. Blir mätning av magen, vägning, höra hjärtljud & blodprov. 
Så får hoppas allt ser bra ut :) 
 
Magen Vecka 26 ↓
 
 
 
 

Early morning

God morgon!  Här började morgonen tidigt. Dominic vaknad & var pigg redan kl 6 idag, så var bara att stiga upp & göra frukost till Mr Morgonpigg. När F & hans dotter åkt iväg till jobb & skolan. Så fick det faktiskt bli mysfrukost. När man varit vaken sen kl 6 är pannkaksfrukost värken för tidigt halv 8, eller för onyttigt. Dominic var inte lika sugen på frukost en gång till, han fick i sig 3 tuggor ;)
 
 
Ganska mysigt så här på morgonen endå, när man hör regnet utanför & man vet att man har hela dagen framför sig. Nu blir det att börja göra sig iordning, Snart dags att gå till öppna förskolan. Började precis inse att regnet inte är så mysigt längre när man måste gå ut.. men räddaren i nöden, skickade min syster precis att vi kunde få åka med henne upp iställt. - så regnet förblir mysigt idag! 
 
 
 

Recept

Recept på *Skummisar*
 
* 1 Msk gelantinpulver
* 3 Msk vatten ( till geleantinpulvret)
* 5 Dl socker
* 1 Dl vatten ( till sockret)
* 2 Äggvitor
* 1 Msk vaniljsocker
* 2 Dl kokos
* 2 Msk kakao
 
* Blanda gelantinpulvret med kallt vattnet i en liten skål & låt det svälla en stund.
 
* Häll sockret 6 vatten i en kastrull & värm tills sockret smällt. Häll sedan i gelantinpulvret som svällt, blanda tills det löst upp sig.
 
* vispa äggvitorna till hårt skum. häll sedan i socker blandningen, vispa tills det blir fluffigt nästan som grädde. tar ca 20-30 minuter med elvisp/hushållsassitent. Blanda sedan i vanilj sockret.
 
* Blanda kokosen med kakao, rekomderar att använda en sil att föst lägga kokosen i, sedan lägg i kakaon. blanda i silen så att det äverflödiga kakaon silas ut. 
 
* Häll hälften av kokosen på bakplåtspapper i en form. Häll sedan smeten åvan på & till sist strö över det sista av kokosen på åvansidan.
 
* Ställ i kylskåpet ca 2-3 timmar. Skär sedan upp i bitar & njut av en fika paus :)
 
 
 
 

Skummisar

Testade baka "Skummisar" med chokladkokos innan idag, Blev faktidskt riktigt nöjd med resultatet. Första gången jag gjorde dem, var lite tveksam om jag skulle lyckas. Minns att jag alltid tyckte dem var goda när jag var liten, så var värt ett försök. Enklare att göra än vad man tror. Även dessa kräver lite ingredienser. :)
 
 
 

Ögonstenen

Igår var vi i malmö & köpte glasögon åt Dominic, han hittade ett par som han gillade. vilket han inte gjort någon annanstans. Var skönt att veta att han själv gillar dem. Så nu ser han fram emot att få ha sina glasögon. :)
 
Måste rekomdera smarteyes, otroligt bra bemötande & service. På alla andra ställen har alla var näsvisa & otrevliga när han ska prova glasögon. Men här var dem verkligen super bra. 
Dessutom fick vi veta när vi var där, att dem har ett projekt som heter Ögonstenen. Där dem ger alla barn mellan 0-8 år gratis kompleta glasögon. Tycker det är otroligt snällt av företaget att göra det, då det verkligen är dyrt med glasögon till barn. Dominics glasögon med det felet han har, hade man fått betala mellan 1500-4000 för glas & bågar på andra ställen. 
 
 
Så här skriver dem & vilka villkor som gäller om ditt barn behöver glasögon :)
 
Smarteyes skänker glasögon till alla barn mellan 0 och 8 år med synfel! 
Från och med den 5 mars kommer alla barn som har synfel och som är mellan 0 och 8 år att gratis få ett par glasögon från optikkedjan Smarteyes. Det var Majblommans rapport om att landstingen inte tar sitt ansvar som nu gör att Smarteyes agerar fullt ut.
 

Villkor:
* Recept i orginal från ögonläkare eller ortoptist i de landsting som Smarteyes har butiker.
* Ett recept för barn ännu ej fyllda 8 år får ej vara äldre än 6 månader.
* Smarteyes delar ut max ett par glasögon per år och barn, ett år mellan varje beställningstillfälle.
* Barnen väljer fritt från de bågar Smarteyes har i butiken.
* Barnet ska ej än ha fyllt 8 år.
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Tidiga morgnar

Nu har vi avnjutit en mysig frukost, med american panncake, populärt hos barnen - man får lyxa till det ibland. 
Har varit tidiga morgnar både idag & igår.  Halv 7 har vi haft pigga barn, sovmorgon är ett minne blått. 
Så idag blir det bara massa söndags mys. Barnen leker fint uppe på rummen tillsammans just nu.
 
Tänkte kolla runt lite på julpyssel. Se vad man kan hitta för idée -, inte långt kvar till jul. Tänkte ha en pysselhelg med barnen samt en bakhelg, sen när det närmar sig mer. Så bäst att kolla runt lite nu, så man vet vad man behöver köpa hem sen. Tänkte även sy barnens egna julkalendrar. Där man kan stoppa små mini paket, dem får varje dag. Brukar inte längta till julen, men detta året gör jag faktiskt det. Längtar efter allt pyssel & mys med familjen. Men än så länge får man hålla sig lite till, innan man kan börja med allt. ;)  ♥
 
 Julpyssel och julgåva från förra året.. Så mysigt och uppskattat :)
 
 
 
 
 

Händelserik dag

Ja som rubriken lyder blev det en händelserik dag igår. Inte alls som planerat. När mammas utbildning var klar vid 12. Så började jag få sammandragningar. Vilket just då inte förvånade mig. Vanliga fall brukar dem försvinna efter en stund. 
När vi väl kom till Kristianstad var vi  Tidiga så åt lunch. Fortfarande sammandragningar, så tills slut fick vi gå upp till förlossningen innan Dominic skulle till läkaren. Blev att jag låg med ctg kurvan & inväntade läkare som skulle kolla livmodertappen. Medan min mamma fick ta Dominic till ögonläkaren. 
Hade tur att min mamma var med & kunde hjälpa till. Dominic var jätte duktig! 

Vi fick tillslut lämna Kristianstad på ett villkor. Att jag åkte in till Lund så fort det blev värre.  Tappen är lite påverkad, så får ta det ännu mer lugnt nu än innan. Jippi? Men allt för mini ska må bra & inte komma ut för tidigt. 






God morgon

Just nu sitter Dominic & jag i Hörby på mamma jobb. Hon ska ha en snabb utbildning. Fick följa med då hon ska köra oss till Kristianstad sen. Dominic ska på en väldigt grundlig syn undersökning kl 15:45.  Så vi kan beställa glasögon på lördag till honom. Åkte tidigt idag & kommer inte hem från vid 18 tiden. Ibland kan ipaden komma till räddning. Så stackars Dominic inte ska bli uttråkad på mammas jobb. Laddat upp med mackor & fika också till mitt matvrak ;) 

Ikväll är vi hela familjen igen, Fs dotter kommer denna helgen. Får se vad vi kan hitta på allihopa. Jag måste ta det hyfsat lugnt alla fall. Hade sammandragnings igår kväll, knappt kunnat sova i natt. Blev lite mycket när jag tvättade igår, en hel del bärande. Fy på mig. 

Duktiga Dominic som sitter lugnt & spelar. 



Recept

Fick många frågor om receptet till "mammas flottyrkransar" dem är nästan som munkar men inte riktigt :) 
 
1 ägg 
1 dl socker 
1dl mjölk 
2 msk smör
5dl mjöl 
1 1/2 tsk bakpulver 
 
* Vispa ägg och socker poröst. 
 
* Smält smöret och blanda i , 
 
* häll sedan i mjölken. Blanda
 
* & tillset sedan mjöl & bakpulver. 
 
* Forma degen till lagom stora ringar. 
 
* Värm sedan upp oljan till 180 grader. 
 
* Fritera ringarna ca 1-2 minuter ta upp dem när dem är gyllenbrunna.
 
* Lägg sedan på papper en liten stund så oljan rinner av 
innan du rullar dem i socker.
 
* Klara att njutas av :) 
 


 
 
 

I Köket

Blev lite raslös i soffan, så blev en liten snabb bakning. "mammas flottyrkransar". Dem blev riktigt bra idag & goda såklart :) Perfekt att baka, om man inte har så myckt av varje ingrediens hemma. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Onsdag

Dominic är lämnad på dagis & jag har precis fått i mig frukost. Disken är i full gång, även inhandlat till middagen idag. Full rulle här hemma. Vattnet ska stängas av idag igen.. Så lika bara att få allt gjort som behöver vatten. Och som vanligt när vattnet stängs av här, har jag så klart bokat tvätt tid. Fast hade tur denna gången, då jag bokade tvätt tid hos min syster som bor på andra sidan gatan. Så här blir det äntligen tvättning, när Dominic kommer hem sen. Han ska leka med sina kusiner, medan jag tvättar. 
För sen ikväll när F kommer hem ska dem forsätta bygga. Dominic hade varit så glad igår, när han hade fått hjälpa till. Var även framsteg, då han låg & sov när jag kom hem strax efter nio. Dominics brukar alltid envisas med att vara uppe tills jag kommit hem. Men igår hade han varit så trött, att han somnade efter att F läst saga för honom ♥
 
 
 
 

Onsdag

 

15 Oktober

Sitter här ner mys i soffan, med sista koppen av mitt favorit te. 
Dominic är lämnad på dagis. Han vaknade redan kl 6 idag. Så kvart över 6 var det bara att göra frukost till en pigg pojke. Så nu ska jag bara ta det lugnt en stund. Tänkte börja plocka lite här hemma sen. Funderar lite på hur man kan göra i sovrummet, funderar lite på att flytta på sängen. Får nog testa & se om väggen är tillräckligt lång för det. våra väggar är lite jobbiga, för just i sovrummet är väggen sne. Allt ser snet ut när man ställer något emot. Men bara att testa & se :)
 
Annars idag hämtar jag Dominic kl 14, som vanligt på dagis. Då ska vi mysa lite. Eller ja om han nu är på det humöret, gissar mer på bushumör. Ikväll sen ska Dominic & F ha lite egentid. Dem ska bygga det andra sängbordet tillsammans. Vilket dominic ser jätte mycket fram emot. Han älskar att få hjälpa till med allt, både matlagning & bygga. 
Själv ska Jag  iväg på en Mammagrupp, även kallat qvinnogrupp ikväll vi 18:30-21:00. 
Det är en grupp som mammor träffas, pratar & lagar mat tillsammans. Första gången jag ska dit, så får se hur det är. Min mamma brukar gå dit & sa att det brukar vara trevligt. så värt att ge det en chans. Är en gång i månaden bara :)
 
 

Home made

F byggde ett av sängborden igår. Tycker det blev riktigt Fint. väldigt enkel design & sen betsad med mörkbrunt. Det enkla blir ibland det bästa. Nu är det bara ett bord & sängstommen kvar som ska byggas. Så är sovrummet nästan klart :) 
 
 
 
 
 

14 Oktober

Lunchen är precis äten här hemma. Har varit en väng på öppna förskolan idag som vanligt. 
Dominic leker allt mer & mer självständigt när vi är där. Han har även hittat en del kompisar han leker med. 
Både min syster, hennes barn, min mamma & minsta lillasyster var också där. Varit riktigt många andra föräldrar där idag med sina barn. Sist var vi bara några stycken. 
Har inte så mycket andra planer idag. bokat upp tvätt tid nu i veckan, som förhoopningsvis blir av denna gången.
Annars blir det operation övertala F, till att vi ska köpa egen liten tvättmaskin ;)
 
Nu ska jag gå & hjäpla Dominic, med att plocka fram vattenfägen han gärna ville måla med.
Spännade att se vad det blir för konstverk. :)
 
 
 
 
 

Vecka 25

Idag går vi in i vecka 25. 
 
Uppdatering.
* Beräknat datum: 2:a Februari
* Vecka: 25
* Dagar kvar till Bf: 111 Dagar
* Trimester: 2
* kön: Pojke
* Namn fundering: Tino eller Maximilian
* Hur jag mår: Idag mår jag illa, fick inte i mig frukost itid. Annars mår jag av & till med tröttheten.
Börjar känna allt mer att man inte kan röra sig som man brukar, nu när magen börjar komma fram. 
* Sparkar: Känner sparkar varje dag, har en livlig liten bebis i magen. Han är som piggast tidigt på morgonen & kvällstid. Favorit sidan är fortfarande höger sida i magen. 
* Sammandragningar: Har haft lite sammandragningar på morgonen som som känns & gör lite ont. Men har inte varit riktigt så pass länge, att vi behöver åka in. 
*Mjölkpruduktion: Läcker en hel del mjölk
* Bristningar: Inte fått några bristningar än. 
* Humör: inte haft så mycket humörsvägningar, Haft någon fåtal gång när båda barnen varit på "ej lyssna humör" som jag kännt att stubinen varit kortare. Men brukar gå därifrån & låta F ta han om det då. 
* Extra sugen på: Inte haft något specielt jag varit extra sugen på hela tiden. Utan bytar för varje dag, sen när jag väl fått de, så är suget borta. 
* Nästa barnmorske besök: 22 Oktober
* Nästa Ul på speciall Mvc: 4 November
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mys Söndag

Här har vi en lugn söndag, blev mysigt frukost tillsamans. Riktigt höst väder idag, så känns verkligen som en söndag. En dag utan planer. Nu ska F bygga lite på sängborden medan jag tänkte avnjuta en kopp te i soffan. 
Idag har vi som sagt inga planer vilket är väldigt skönt.
Hade en sån dag igår också, fast då kändes det inte lika skönt utan blev raslös isälllet;)
Så blev resturang besök på rosegarden igår kväll med fina F. Riktigt mysigt, bara varit på resturang en gång under vårt förhållande så var väl på tiden. :* Behövdes efter turbulensen från Ultraljudet + lite egen tid. Så passade perfekt med god mat & bara njuta av tillvaron. 
 
Nu ska jag koka mig den där koppen te & bara ligga på soffan resten av dagen. Innan vi ska hämta prinsen ikväll.
Passar bra att ha en lugn söndag idag. Eftersom jag hade samandragningar igår på morgonen & dem vill vi inte ha igen.  
 
 
 
 
 

Inspiration Wedding


Inspiration Flicka

Hitta även fina saker som hade passat Fs dotter
 
 
 
 
 

Inspiration Pojke

Hittat lite fint som skulle passat Dominic i vinter
 
 
 
 

Newbie

Hittat denna fina overallen, funderar på att köpa något sånt till mini sen. 
Han kommer ju när det är kallt ute. men inte säker på om det blir denna eller om de blir en annan.
Men visst ser den gosig ut :)
 
 
 

Fredag

Är precis hem kommna från öppna förskolan. Dominic tyckte det var lika kul som vanligt.
Han invigde även sina nya skor, som han sa var super snabba & super hoppiga ;) 
Nu äter Dominic lunch han valde risgrynsgröt idag. Förstår egentligen inte hur han kan vara hungrig. Då han klämde i sig massa macka & rån på öppna förskolan precis. Växt period misstänker jag, för äta gör han konstant.
 
Tänkte forsätta plocka lite här hemma en stund nu, medan man har energi. började smått igår i vardagsrummet, fick ett litet ryck. Så blev att ändra om lite smått. blev bland annat en pyssel hörna för barnen med papper & penor samlade. Så dem själva kan ta fram det när dem vill pyssla.
Behöver dessutom införskaffa oss ny tv bänk & ny matta till vardagsrummet. Men tycker mattor är så dyrt :* 
Får bli en budget planering på det. Min fästman har smittat av sig med budget på allt ;) 
 
 
Dominics nya skor &
"Råkade" även följa med ett par söta vårskor till mini.
 
 
 
 

Onsdag

Blev en tur till ystad idag på förmiddagen igen, höll min syster sällskap när hon skulle göra ett ärende. 
Tänkte jag skulle titta på sidenband till mobilen, men hittade inget så får leta vidare. Nu sitter jag & avnjuter mitt nya favorit te, innan jag ska hämta hem min buse. Resten av dagen kommer bestå av tvättning. 
Hade även hoppats Dominics skor skulle komma idag också, men verkar som dem kommer i morgon istället. 
Hans gamla hade gått sönder under hällen på båda fötterna. Så blev att beställa nya, eftersom hans storlek typiskt nog skulle vara slut i affären. Han ska inte behöva gå i gummistövlar hela tiden. 
 
Mitt nya favorit te, rekomenderas att testa :)
 
 

Hemma pyssel

Igår när Dominic var på dagis, fördrev jag min tid med att pyssla. Påbörjade minis mobil som ska hänga över skötbordet. Var riktigt pilligt & tog tid, men blev super nöjd! så var helt klart värt allt pill. Nu ska jag bara få tag i fina sidenband som jag ska ha runt ringstommen, så den också kan bli fin:)
 
Ni får en liten tjuvtitt på mobilen, Kommer fler bilder sen så fort den är helt klar.
 
 
 
 
 
 

Vecka 24 ♡

Går in i vecka 24 idag och magen den växer på - fortfarande inte så stor men det kommer väl :)
Känner mini riktigt tydligt i magen nu. Ligger på höger sida fortfarande, favorit sidan, med huvudet nedåt. 
 
Vecka 24 inledes med första besöket på specialist mödrarvården. Kontroll av hjärta & tillväxt. Både hjärtat & tillväxten såg bra ut, mini väger nu 520g.
Däremot fick vi ett annat besked som kommer leda till ytterligare läkarbesök, läkarbesöken tar aldrig slut. 
På ultraljudet idag när dem körde 3D bilder, så upptäckte dem att Mini kommer föddas med en delad överläpp. så kallat "Partiell läppspalt". Detta kommer inebära att han kommer genomgå plastikoperation vi ca 3 månaders ålder. Så vi kommer bli kallas nu om några veckor till malmös plastikkirurgi. För att vi ska få göra ett studiebesök på sjukhuset & gå igenom hur allt kommer hända när han är född. Vilket är skönt så man vet det mesta i förväg. 
För just nu har huvudet svårt att smälta det. Även om detta felet är ett "bättre" fel än missbildningar på inre organ eller hälsoproblem. Så måste jag säga att de är svårt att ta in, när någon säger att det är "fel" på ens barn. Bara så overkligt att något sånt ska hända ens egna barn.
Men oddsen säger alla fall just nu, att han endast kommer få ett ärr efter detta & inga andra problem. Men man kan tyvärr aldrig säga det till 100 %  . Men bara att han ska opereras är skärmande & hur de ska gå med amningen. Har en stöttande familj så man står inte ensam i detta.
 
Om 4 veckor ska vi tillbaka till specialist mödrarvården & göra ett nytt 3D ultraljud, för att få en bättre bild på spalten. Bilden ska vi ha med oss till malmö för att dem ska kunna planera allt. Den bilden vi fick i dag var inte tillräckligt bra för detta. Kommer inte heller få "lov" att födda på Ystad BB, det är för litet sjukhus som inte är vana vid detta. Men gjorde inte så mycket för vår del, då vi bestämt oss för Lunds BB sen tidigare ändå. 
 
Oavsett detta kommer han vara vårt älskade perfekta barn! Som F sa - " man måste ha en defekt för att vara perfekt" <3
 
 
Vecka 24 
 

Fullt ös

Som rubriken lyder har det varit fullt ös sen i fredags. Blev öppna förskolan med dominic, fick även ett extra barn med oss. Min minsta lillasyster gjorde oss sällskap, medan hennes pappa skulle göra ett ärende. Dem lekte så fint och på kvällen blev det mys med hela familjen här hemma. 
 
Lördagen började tidigt, blev att åka till Happy candy & köpa barnens lördagsgodis, mycket omtyckt av barnen.
När vi kom hem blev det pannkakslunch, innan vi började med stenpyssel. Gjorde olika figurer som vi ska måla nästa gång. Dagen avslutades med film & godis mys med barnen. 
 
Söndagen började även tidigt. Hade mysfrukost hela familjen, med fattigariddare som barnen beställt. 
Direkt efter frukost blev det att få alla påklädda & klara. Blev besök på Vellingeblomman. Där gick vi deras hallowen-runda, jättefin gjord, dock hade vi två rädda barn under hela rundan ;) så satsar på deras julrunda istället sen. Eftermiddagen spenderades hos min mamma & peter, blev bjuda på äppelkaka & våra barn hade med sig chokladbollar. 
 
Så denna familjen har haft en riktigt bra helg. Men trött var man på kvällarna, bara mini som fortfarande hade massor av energi kvar att använda ;) 
 
 
Kommer upp lite bilder från helgen senare :)
 
 

Hela familjen

Idag blev det en sväng in till Ystad med min syster & hennes barn. Hjälpte henne med barnen medan hon var på Af, så hon tog Melwin med sig, medan jag & Ellie gick till banken. Skulle kolla på höstskor till Dominic, men typiskt var alla skor i hans storlek slut. Så får leta vidare. Innan hemfärd skulle min syster storhandla, gick snabbt inne i stan tog 2 timmar att göra allt, effektivt sammarbete;)
 
Blev te & surdegsmackor för att samla lite energi, innan Dominic skulle komma hem från dagis kl 14.
Fast när jag kom ditt tyckte han jag skulle komma kl 4 istället, för jag störde mitt i leken tyckte han. Min Gullunge
 
Nu väntar jag på att F & barnen ska komma hem. Denna helgen är vi hela familjen hemma ♥. Lär bli full rulle som vanligt så får se vad vi hittar på denna helgen. Nu ska jag börja med maten, står hamburgare & pommes på menyn som Dominic beställt. 
  
 Gott surdegsbröd och te till förmiddagsfika ↑

Tisdag

Busungen är nu lämnad på dagis. Så jag tänkte njuta av en stadig grötfrukost. Men kaffet kan jag glömma, för det har börjat göra mig illamående igen. Får se hur länge den perioden varar denna gången.  
Annars idag står det inte så mycket på dagens schema. Ska börja småplocka här hemma lite, innan jag ska hämta Dominic kl 14. Sen får vi se vad dagen har att bjuda på.
 
Gårdagens middag var popåis här hemma, speciellt av Dominic, 
blev lasagne med spenat pastaplattor. ↓