Vecka 24 ♡

Går in i vecka 24 idag och magen den växer på - fortfarande inte så stor men det kommer väl :)
Känner mini riktigt tydligt i magen nu. Ligger på höger sida fortfarande, favorit sidan, med huvudet nedåt. 
 
Vecka 24 inledes med första besöket på specialist mödrarvården. Kontroll av hjärta & tillväxt. Både hjärtat & tillväxten såg bra ut, mini väger nu 520g.
Däremot fick vi ett annat besked som kommer leda till ytterligare läkarbesök, läkarbesöken tar aldrig slut. 
På ultraljudet idag när dem körde 3D bilder, så upptäckte dem att Mini kommer föddas med en delad överläpp. så kallat "Partiell läppspalt". Detta kommer inebära att han kommer genomgå plastikoperation vi ca 3 månaders ålder. Så vi kommer bli kallas nu om några veckor till malmös plastikkirurgi. För att vi ska få göra ett studiebesök på sjukhuset & gå igenom hur allt kommer hända när han är född. Vilket är skönt så man vet det mesta i förväg. 
För just nu har huvudet svårt att smälta det. Även om detta felet är ett "bättre" fel än missbildningar på inre organ eller hälsoproblem. Så måste jag säga att de är svårt att ta in, när någon säger att det är "fel" på ens barn. Bara så overkligt att något sånt ska hända ens egna barn.
Men oddsen säger alla fall just nu, att han endast kommer få ett ärr efter detta & inga andra problem. Men man kan tyvärr aldrig säga det till 100 %  . Men bara att han ska opereras är skärmande & hur de ska gå med amningen. Har en stöttande familj så man står inte ensam i detta.
 
Om 4 veckor ska vi tillbaka till specialist mödrarvården & göra ett nytt 3D ultraljud, för att få en bättre bild på spalten. Bilden ska vi ha med oss till malmö för att dem ska kunna planera allt. Den bilden vi fick i dag var inte tillräckligt bra för detta. Kommer inte heller få "lov" att födda på Ystad BB, det är för litet sjukhus som inte är vana vid detta. Men gjorde inte så mycket för vår del, då vi bestämt oss för Lunds BB sen tidigare ändå. 
 
Oavsett detta kommer han vara vårt älskade perfekta barn! Som F sa - " man måste ha en defekt för att vara perfekt" <3
 
 
Vecka 24 
 

Kommentarer



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: