Fullt upp

Idag är de full rulle ända sen man vaknade.

Blev att lämna Dominic på dagis i morse Så nu ser jag inte honom från måndag kväll. Han ska fira påsk med sin pappa med familj.
Dominic ville inte vara påskgubbe/kärring idag utan han skulle vara påskkanin så Glad var han idag :)

Blev att fixa fina Fs födelsedags present idag. Han får den en månad tidigare då de inte går att ge sen senare. Kan inte riktigt berätta vad de är än fall han tjuvkikar på bloggen ;)

Var en snabb sväng hos min syster, då hennes kompis kom ditt som fixade mina naglar, tre av mina trilla av så nu är det fixat :) Så blir nog mycket påskmys i helgen ändå. Synd bara inte Dominic kan vara med. Men nästa år så:)

Min fina påsk kanin


Torsdag

Hej läsare!

Nu har de hänt en del sen jag skrev sist.
Var som jag nämnt tidigare i veckan på utbildning om extra jobb som städare. Det gick jätte bra ska få veta nästa vecka om timmar jag ska jobba och sånt :)

Sen har de mest varit packning här hemma, tvättat massor för att ha de klart innan flytten. I morgon får vi nycklarna kan knappt vänta. Ser fram emot att se lägenheten helt tom. Så man kan kolla lite extra överallt. :)


Fint!

Nu är naglarna fixade, så nöjd, la till en rosett på ringfingret för de kändes så Jennii :) gjorde naglarna hos Matilda för 150kr eftersom hon håller på att utbilda sig. Kan verkligen rekommendera henne. Happy!

Vad tycks?:)



Helgen

Igår var de full rulle här. F jobbade så jag och Dominic hälsade på min mormor, där Dominic fick en liten påskpresent, när vi kom hem blev det bullbakning, Fs dotter har bett mig baka dem nu tills hon kommer. Tur barnen tycker om mina frukost bullar. Dominic tyckte alla fall om att hjälpa till att göra dem :)

Blev strömavbrott mitt i bullbakandet, som tur var, så var det sista plåten jag hade inne så var bara 3 minuter kvar så den klarade sig på efter värme.
Men strömavbrottet gjorde att F kom hem tidigare från jobb. Så han och Dominic packade fler saker och busade.
Dominic hade sån energi igår.
Själv så somnade jag en stund på grund av energi brist, får knappt i mig någon mat pga visdomstanden.
Men söta Dominic kom in till mig kl 18 & sa att han var trött och skulle vila en stund med mig. & trött var min lilla prins av allt bus. Han somnade med en gång & sov hela natten :)


Snabbt & Enkelt

Dagens mellanmål blev smördegs inlindad korv, går snabbt och enkelt att göra även från grunden. Ett mellanmål som är väldigt omtyckt av Dominic :)

Smördeg
250g smör
4 dl mjöl
1 dl vatten

Blanda hälften av smöret med mjölet och vattnet, när det blivit en deg ställ in den i kylskåpet ca 10 minuter, kavla sedan ut den och lägg resten av hyvlade smöret på halva degen sen vik ihop degen och kavla för siktigt så smöret blir platt ställ in i kylskåpet 15 minuter sen kavlar du ut degen och viker ihop den igen, sen kylskåpet 15 minuter. Gör så ca 3 gånger.
Sen lindar du bara det runt korven. In i ugnen på 175 grader ca 15 minuter.

Klar för att ätas :)


Lördag

Usch fortfarande ont i min visdomstand, går knappt att äta eller prata :/ tur att de brukar gå över efter någon dag men lite drygt när de gör så ont, dessutom har jag oturen att ha alla 4 visdoms tänder så förvånar mig inte om nästa börjar göra ont när denna har slutat;)

Men nu är det färdig klagat,

dagens planer är att fortsätta packa här hemma, F jobbar tyvärr hela helgen så blir mamma & son mys nu under dagarna<3 Men blir en snabb visit till Ystad nu för ska lämna tillbaka glasögonen vi lånade hem till Dominic. Men har inte bestämt oss än inte riktigt nöjd.

Blir nytt storkok idag också så vi har massor med matlådor under veckan och under flytt helgen. Bara 1 vecka kvar nu riktigt härligt! :)


Fredag

Igår var jag hemma från jobbet, har extremt ont i min visdomstand som är på väg upp vilket har resulterat i temperatur skiftningar i kroppen, även ork lös och feber upp & ner :/

Hade svårt att äta igår men blev en frukt frukost, sen avslutades kvällen med frukt & grönsaks mys med familjen. Vi har börjat tänka lite på vad vi stoppar i oss. Så har inte ätit snabb mat på jätte länge här hemma. Vi gör stor kok från grunden istället, och pasta sallader till lunch på jobbet :)
Aldrig för sent för att börja tänka lite nyttigare. & är för hälsans skull och inte för någon vikt.


Flicka

Fina kläder jag och Fs dotter hittade när vi kollade inspiration tillsammans :)
Älskar det översta så himla sött & fint.

Blir väl inhandling av lite kläder till barnen lite längre fram när vi gått igenom vad dem behöver. Men alltid kul att kolla :)


Kvällsmys

Då har man äntligen landat i soffan igen, blev en tur till Malmö efter att F kollat på crosstrainern (var inget att ha) men blev el karminen/brasan inne i Malmö hos ett trevligt par, byte den mot fem röd vins flaskor så ett Bra byte, jätte nöjd den är verkligen mysig och man kan både ha värme och utan värme på den , så nu sitter vi här i soffan framför brasan och dricker Varmchoklad :)

Dominic ville raka in i sängen när vi kom hem från Malmö han var så trött så fast han hade sovit hela vägen i bilen. Min fina prins <3


Kaos

God morgon.

Som det blåser idag, var riktigt svårt att gå ute, tyckte synd om Dominic som knappt kom framåt i blåsten. Tur det blir bil för han hem idag. F hämtar honom idag så han slipper vara på dagis allt för länge. :)

Dagens planer att jobba till lunch pga vädret, vill inte riskera att jag inte kommer hem. Sen ska vi åka och kolla på en crosstrainer som vi hittat billigt hos en som säljer, är mest F som ska ha men man vet aldrig jag kanske blir sugen också när vi väl har den;)
Sen Blir de en snabb vända till Malmö för ska hämta en liten el Karmin/brasa kommer blir så mysigt i nya lägenheten med den :)

Så ser våran dag ut,
Hoppas ni inte drabbas allt för mycket av vädret:)


Kläder jag gärna haft i min garderob :)

(Alla plagg kostar under 200kr st )


Bubbel

Blev lite bubbel igår & yatzy spel, jag förlorade, vilket jag kunde gissat redan innan vi börja;) men mysig kväll var det i vilket fall :)


Bebiskläder

När man kollar barnkläder kan man bara inte låta bli att kolla lite på bebis kläder, & finns så mycket sött. Hade varit mysigt att få en bebis flicka i framtiden. (självklart är vilket som välkommet i framtiden )

Men bebis sugen blir man när alla får bebisar nu & våra två barn börjar bli så stora. :)


Pojkkläder

Lite inspiration till Dominic


Flickkläder

Lite inspiration till Fs dotter


Vakna upp till snö

Idag vaknade man tidig som vanligt, prinsen har blivit extra morgon pigg vaknar kl 6 hela tiden ;) vaknade även upp till snö den synen hade man gärna sluppit men blir väl vår snart :) sista arbetsdagen denna veckan för min del . Så Började morgonen med en gratis vanilla latte från starbucks innan jobb yumi

Idag ska Dominic till sin pappa, & vi ska ha Fs dotter över helgen. Så blir vi en tjej till i hushållet för omväxlings skull ;) till helgen har vi inte jätte många planer mer än ett kalas på lördag hos Fs kusin. men funderar på att kanske baka cupcakes , några förslag på smak?




Ny lägenhet

Nu är det bra 2 1/2 vecka kvar innan flytten, var lite diskussioner med henne som bor där just nu om vilken dag vi få nycklarna, men nu har vi kommit överens om att vi får nycklarna lite tidigare den 29 mars. Men då är de ej städat, så långfredagen blir de total städning av lägenheten innan vi flyttar in våra saker den 30:e mars :)

Får hoppas tiden går fort. Fast behöver dock packa ner mer i flyttlådor, men känns som man tänkt göra de men man skjuter upp de eftersom man kommer hem så sent på vardagarna, sen är helgerna ofta upp bokade men får ta en hel dag och för att få ner allt. Blir nog lite på fredag :)


Solig onsdag

God morgon!
Idag blev det ytterligare en tidig morgon, Dominic vakande 06:10 & tyckte det var dags att stiga upp & äta frukost.
F kom hem från gymmet en halvtimme innan jag & Dominic går till dagis, så blir lite familje mys på morgonen. Bra start på dagen.

Min läkare ringde igår också så lite kryss i taket, fick ingen vettig information dessutom förolämpade hon mig så hädanefter blir det att byta läkare. För nu har hon fått sina chanser.
Sjukgymnasten på fredag så blir nog lite klarare i huvudet efter besöket där:)

Vi tog lite bilder idag när vi gick till dagis. Riktigt härligt med sol & snön är nästan helt borta här hemma. :)





Tisdag

Vaknade till sol idag. Härligt!
F gick upp tidigt för att träna. Och Dominic vaknade 06:20.
Och när han vaknade möttes man av en stor smilande prins som säger
-"god morgon mamma! Idag har jag sovit länge" ;)
jag Svarar då
-nja inte så längre kl är tidigt.
Dominic - jo mamma jag har sovit länge på morgon idag. Nu är de frukost så gå upp.
Min lilla söta prins :)

Idag är det jobb som vanligt, har även telefon tid med min läkare så intressant att se om hon ringer?

Lite bilder när jag var på väg till jobb idag. När de blir varmare ska jag ta fram min system kamera och ta lite bilder ute men vill inte ha den ute nu när de är så kallt. Sen när man kommer hem är de alltid för mörkt inne för att få bra bilder så extra glad för solen för snart går de ta fina bilder både ute och inne :)



Fin

En riktig Jennii sjal. Fin gåva!


Söndag kväll

Nu har vi precis kommit hem och barnen är nattade, efter vi hämtade Fs dotter idag var vi bortbjudna på middag, vilket var jättetrevligt och mysigt. Blev lite bubbel och god mat. Barnen busade riktigt mycket, Dominic hade bara oturen att slå sig två gånger plus en gång när vi kom hem. Så vaknar nog med lite blåmärken i morgon min stackars prins.

Denna söndagen var kanon, allt från bullbakning, storkok, städning, bortbjudning och massa massa bus, nu är även en själv helt slut.

Tänkte bjuda på lite bilder på familjen bus som är från denna söndagen :)


Söndag

Denna söndagen vaknade
Vi tidigt eller ja Dominic vaknade tidigt och väckte oss andra ;) men synen utomhus behöver vi inte tala om usch så kallt de var ute och snö dessutom blir en riktigt inne söndag.

Mina pojkar har städar, medan jag stod och gjorde slätabullar, första gången jag bakade sådana blev väldigt nöjd, självklart mjölkfria, dom blev lite sötare av soja mjölken vilket gjorde dom extra goda.

Just nu ligger fina F och vilar på soffan innan han ska börja plugga. Dominic leker med pippihuset och varvar mellan tv ibland. Själv tänkte jag ta tag i att vika tvätten sen börja med stor kok som vi kan frysa in :)

Hoppas ni har en bra söndag tros kylan.


Torsdag

Idag har vi varit hemma pga Dominics förkylning & hans hosta. Så blev att vara hemma så han kunde vila upp sig.
Blivit en del gjort här hemma bland annat, undanplockning, städning, tvättat, även bäddat rent i sängen. Så kommer vara mysigt att lägga sig ikväll. Känns så fräscht när de är renbäddat.

Just nu sitter jag och Dominic och kollar film. Vi spelade fyra i rad innan idag tillsammans. Dominic gillar verkligen sällskaps spel han är jätte duktigt dessutom. :)
Nu blir det bara mys resten av kvällen. F slutar sent idag, så bara Dominic och jag en bra stund till så vi får mysa med lite kakor som jag bakade innan idag, tre olika sorter super mumsigt.





Middag

Nu är vi alla hemma och precis avslutat middagen, snart dags att lägga Dominic i sängs. Sen blir de att små packa här hemma inför flytten.

Känner mig ganska seg i huvudet efter en arbetsdag som gått otroligt segt och inte alla flutit på så hoppas på en bättre dag i morgon, så blir packa lite sen mysa ner sig med fina F.

Dagens middag bestod av ris, fisk sallad & kokta morötter. Känner att vi börjat få in tallriks modellen mer i vardagen nu :)


Norska

Dagens norska ord vi använder mycket på jobbet idag på kampanjen.
För er som är nyfikna. :)


Tisdag

Härlig solig tisdag, gillar verkligen denna sol helt underbart. Vakna upp till sol i ansiktet finns inget bättre:)

Fast idag vaknade vi redan 04:00 innan solen ens gått upp , då Dominic ville ha frukost! ( han var super trött igår att han bara åt en halv portion innan han somna) så han vaknade självklart hungrig så bara att stiga upp göra en macka som tur var somna han om direkt efter. Men tar ändå på krafterna.

& som toppen på allt blev jag sen för första gången till jobbet idag för tåget var inställt, tur man bor nära stationen så köpte hem frallor och åt en lugn frukost hemma innan nästa tåg gick :)

Dagens Höjd punkten är att vi ska få veta exakt vilket datum vi får flytta in i lägenheten :) längtar!



Ny vecka

Måndag & ny vecka, morgonen startade med mys med hela familjen. Alla gick nästan upp samtidigt. Riktigt mysigt.

Nu sitter jag på jobbet och ringer till Norge, liten utmaning att förstå språket men man känner efter ett tag hur ens dialekt ändras. Men i övrigt är kampanjen bra.
Fick även prata med VD:en på företaget och han sa att dom kan köpa in en special stol som är bättre för ryggen , jätte snällt men får se om de är någon ide eftersom jag ändå söker andra jobb.

Efter jobb står de diskning och lite städning på schemat, Medan F pluggar lite. Får se om man kan njuta lite av solen på lunchen, man vill ta vara på alla soliga tillfällen nu:)


Söndag

Äntligen landat i soffan efter en full planerad dag, men blir strax att hämta upp mina fina son hos sin pappa. Sen blir de mys resten av kvällen :)

Blev lite ljus och vit sand inhandlat på Ikea, även två mattor till Fs dotter som hon ska ha på sitt nya rum.
Har fått frågan tidigare om hur rummen kommer att inredas.

Flickrummet har redan en lila fondvägg så dom återstående tre väggarna ska målas ljus rosa,
Pojkrummet har en mörkbrun fondvägg
Så dom återstående tre vägarna ska bli ljusblåa.
Sen själva inredningen är inte helt bestämt än men dom har allt dom behöver så nya inredningsaker tar vi med tiden inget prio ett. Men ser fram emot att få pyssla i ordning i barnrummen :)


Kalas, Ikea , kalas

God morgon,
Otroligt härligt att vakna när solen lyser in genom fönstret nästan så man känner att dagen kommer bli kanon redan från början. :)

Här hemma gör vi oss i ordning just nu, Fs dotter ska på barnkalas idag. Så undertiden hon är där, så ska jag och F mysa runt på Ikea. Andra gången vi får en Barnfri stund, känns alltid lika konstigt att inte ha ett barn att hålla koll på överallt. Men mysigt ska det bli.

Sen när kalaset är klart och Ikea besöket är gjort, ska vi vidare till nästa kalas. Då ska vi fira min mormor som fyller år.

Så hela söndagen är full planerad, ska försöka komma ihåg att ta lite bilder:)


Fredag

Sitter nu ner bäddad i soffan under en filt & tända ljus. F läser saga för hans dotter som ska sova nu.
Varit en mysig fredag kväll. Blev McDonalds mat, (Fs dotter valde) något vi äter fruktansvärt sällan.
Sen var tanken att vi skulle ha marängswis men när vi var i affären upptäckte vi att det är mjölkpulver i marängerna , tycker de är jätte konstigt eftersom mjölk inte behövs i maränger när man gör det, så vi ändra planen och byte ut marängen mot chokladkex , testade även något jag aldrig smakat tidigare, mjölkfri grädde. Smakar inte alls som vanligt men var faktiskt gott.
Så blev lyckat med våran helt mjölkfria fredags kexswiss, :)

Annars har dagen varit lite halv deppig känt mig lite nere idag, dåligt med motivation. Men såna dagar har man väl ibland. Så får ladda om med massa positivt!