Choklad gräddkola

Fick ett ryck att göra choklad gräddkola nu ikväll. Super enkla att göra & en av mina favorit julgodisar. 
 
Recept
50 g Smör
3 dl Grädde
3 dl Socker
1 1/2 dl Ljus sirap
1/2 dl Kakao
1 1/2 msk Vaniljsocker
 
Blanda alla ingredienserna i en stor tjockbottnad kastrull. ( Tänk på att kolan koka upp ganska högt mot kanten så ta hellre en för stor kastrull.) rör runt lite i kastrullen så allt blandas, sedan låter du de koka upp på hög värme. När det börjat koka sänk värmen till medelvarmt. Du behöver ej rör medan de kokar. Låt de bli 125 grader varmt så blir de en lagom seg & mjuk kola. vill du ha den hård är det 130-135 grader som gäller. Har du ingen temp, så kan du göra kulprovet efter ca 20-30 minuters kokande. Jag hällde upp kolan i muffinsformar för att det skulle bli enklare att få de i portioner. Går att använda mindre formar om man vill också, själv hade jag bara muffinsformar hemma. Låt kolan stå svalt/kallt i ca 1-2 timmar, innan du kan njuter av den goda krämiga gräddkolan :)
 
  
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Johanna

Åh så gott det låter och ser ut! God jul på dig!!

Svar: Super goda! Tack & god jul på dig med. :)
Jennii

       http://joherman.blogg.se/



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: