Saffransskorpor

Här kommer Resultatet av mina saffransskorpor. Lyckades även detta året, Yumi! 
 

Recept
 
1 pkt Saffran
75g Smör
2 dl Socker
2 Ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
 
Vill man kan man ha 100g hackad choklad i eller 1 dl hackad sötmandel. 
 

Ugnen ska vara på 200 grader.
stött saffranen med lite socker i en mortel,( eller en skål & krossa med en sked) Vispa sedan smöret,sockre & saffranen poröst.
Vispa ner ett ägg i taget så det blir en jämn fin smekt.
Blanda i mjölk & bakpulver ( ska du ha choklad eller madel i ska de i nu också)
När du blandat ner det till en deg, dela då den i två delar & rulla ut dem till två längder på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem stå inne i ca 20 minuter, ta sen ut dem skär dem i lagom stora bitar. 
Stäng av ugnen & låt skorporna stå inne på eftervärme ca 10-15 minuter tills den är lagom torra & knapriga. 
 
Låt svalna & njut med en kopp tea till. Medan julkänslorna kommer fram :)
 

Två fina längder redo för ugnen ↓
 
Efter första 20 minutrarna i ugnen. ↓
 
 Delade & klara för sista gräddningen i eftervärmen. ↓
 
Redo för kvälls fikat ↓ 
 
Yumi :)↓
 
 
 
 


Kommentarer
a s s l a t j e j e r n a

Det där måste jag pröva, se jätte goda ut:) Hoppas din dag kommer bli toppen <3

Svar: Rekommenderas att prova skriv gärna hur det gick :) även något som uppskattas som gåva till någon, lägg i en fin korg & lite celufan så är de klart för att ges bort :)
Jennii

       http://asslatjejerna.blogg.se/
olivia

Men mums!




* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: