Nov. 19, 2013

Dagens middag blir köttfärslimpa med kokt potatis, sås & grönsaker. Delar med mig av recpetet jag tänkte använda. Satt ihop tre olika recept till ett. tagit de som jag vill ha & tyckte låter gott. 
 
Blev lyckat här hemma omtyckt av alla :) 
 
Ingredienser

400 g blandfärs
1 - 2 morötter
1/2 dl ströbröd
1 dl crème fraiche
1/2 dl mjölk
1 - 2 msk dijonsenap
1 tsk basilika
8 - 10 sviskon (katrinplommon)
1 tsk salt
Krydda efter egen smak.

Så här gör du
Ugnen ska vara på 200°C.
Skala och riv morötterna.  Blanda ströbröd, crème fraiche, mjölk, dijonsenap, basilika, salt och krydda i en skål.
Tillsätt sen köttfärsen och morötterna. Blanda, Häll smeten i en smord, bröad form. Stick ner sviskon i smeten. Jämna till ytan med en blöt slickepott. Ställ in den i ugnen ca 30-40 minuter.

Vill du göra den mjölk fri byter du bara ute dessa ingredinser.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Sour Supreme (innehåller soja) och mjölken mot havre-, soja- eller risdryck.

Kommentarer



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: