Måndag

Ny vecka,
Denna veckan startar Dominic & jag med att inte kunna prata, ingen av oss har någon röst, & försöker vi prata så känns de som tagtråd i halsen. Därför är det mys på hög nivå här hemma. Te & glass står på menyn i dag. Just nu sitter dominic ner myst under täcket  & spelar lite på ipaden. 
 
Vecka inleds inte bara av att inte kunna prata, utan i dag går vi in i graviditets vecka 21. Endast 139 dagar kvar till beräknat datum. Tiden går snabbt men ändå inte. Måste säga att det är ganska mysigt att vara gravid under hösten. Mini har dessutom börjat sparka mer & mer Även längre upp i magen, innan var det bara längst ner man kunde känna honom. Fast fortfarande är hans favorit ställe att sparka på höger nederdel av magen. 
På fredag är det dags att gå till barnmorskan igen på kontroll. Längtar efter att få höra hjärtljuden igen på fredag. 
Tänkte ta en ny magbild sen när jag mår lite bättre. Man kan se en liten liten kula bara. Undra hur han får plats?
 
 
Vecka 21
Nu kan fostret röra alla sina leder. Det får också mer hår på huvudet. Du känner antagligen sparkar på olika ställen i magen därför att den lille/lilla har gott om plats och kan dansa fritt i fosterhålan. Visst är det fint att känna ett litet liv som rör sig inne i dig?

Har du barn tidigare? Låt äldre syskon få god tid att förbereda sig på lillebrors eller lillasysters ankomst. Informationen som du ger till barnet måste självklart anpassas till barnets ålder och utveckling. Det är säkert svårare att förklara för en 1-åring att det är en bebis i mammas mage än för en 6-åring. 

Fostrets längd: 26 cm. Hel längd, hjässa till fot.

Fostrets vikt: 425 g

 

Söt till spjälsängen↓

 

 

 

 


Kommentarer



* Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)


URL/Bloggadress:


Kommentar: