Saffransskorpor
Här kommer Resultatet av mina saffransskorpor. Lyckades även detta året, Yumi!
Recept
1 pkt Saffran
75g Smör
2 dl Socker
2 Ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
Vill man kan man ha 100g hackad choklad i eller 1 dl hackad sötmandel.
Ugnen ska vara på 200 grader.
stött saffranen med lite socker i en mortel,( eller en skål & krossa med en sked) Vispa sedan smöret,sockre & saffranen poröst.
Vispa ner ett ägg i taget så det blir en jämn fin smekt.
Blanda i mjölk & bakpulver ( ska du ha choklad eller madel i ska de i nu också)
När du blandat ner det till en deg, dela då den i två delar & rulla ut dem till två längder på en plåt med bakplåtspapper.
Låt dem stå inne i ca 20 minuter, ta sen ut dem skär dem i lagom stora bitar.
Stäng av ugnen & låt skorporna stå inne på eftervärme ca 10-15 minuter tills den är lagom torra & knapriga.
Låt svalna & njut med en kopp tea till. Medan julkänslorna kommer fram :)
Två fina längder redo för ugnen ↓
Efter första 20 minutrarna i ugnen. ↓
Delade & klara för sista gräddningen i eftervärmen. ↓
Redo för kvälls fikat ↓
Yumi :)↓
Kommentarer
❥ a s s l a t j e j e r n a
Det där måste jag pröva, se jätte goda ut:) Hoppas din dag kommer bli toppen <3
Svar:
Jennii
❥ olivia
Men mums!